Tatandang Munggaran, Pérsib Meunang


Sanggeus diéléhkeun ku kleub Hanoi T&T dina tatandang undakan kualipikasi Liga Champions Asia 2015, kleub Pérsib Bandung langsung ngiluan kana kompetisi AFC Cup 2015. Dina ieu kompetisi Pérsib Bandung asup ka Grup H reujeung kleub Ayeyawaday United (Myanmar), Lao Toyota FC (Laos) jeung New Radiant (Maladéwa).

Tatandang munggaran, Pérsib meunang ngalawan New Radiant, 4-1

Tatandang munggaran, Pérsib meunang ngalawan New Radiant, 4-1

Dina tatandang munggaran, Pérsib Bandung ngalawanan kleub New Radiant anu dilumangsungkeun di Stadion Si Jalak Harupat Soréang. Dina prungna maén, Pérsib bisa ngéléhkeun lawanna. Dina tatandang anu dilumangsungkeun dina poé Rebo mangkukna, Pérsib bisa ngagulkeun opat siki kalawan kalabes sagul.

Gul Pérsib Bandung dicitak ku Ahmad Jufriyanto dina menit ka 14, ditambah ku Makan Konate menit ka-42, Atep Rizal menit ka-45 jeung Yandi Munawar menit ka-90. Sedengkeun gul balesan New Radiant dicitak ku Ashad Ali dina menit ka-60.

Mudah-mudahan waé atuh sanajan Pérsib gagal asup Liga Champions Asia, bisa nyongcolang dina AFC Cup ieu.

(Potret meunang nginjeum ti Persib Bandung)

Raména Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015 Padépokan Seni Mayang Sunda


Poé saptu mangkukna geus dilumangsungkeun acara dina raraga miéling poé basa indung sadunya entragan 2015. Kalawan ngagunakeun tempat Padépokan Seni Mayang Sunda, pagelaran anu dijejeran “Gelar Seni Sunda – Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015″ ieu diayakeun kalawan ramé. Sababaraha urang seniman Sunda ngareuah-reuang ieu pagelaran. Seniman anu aya dina papayung Paguyuban Seniman Rekaman Tata Sunda (Panaratas) mintonkeun kamonésan séwang-séwangan.

Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015 Padépokan Seni Mayang Sunda

Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015 Padépokan Seni Mayang Sunda

Pagelaran ieu dilumangsungkeun mimiti jam tujuh peuting nepikeun ka jam sapuluh peuting. Anu milu ngareuah-reuahna, diantarana waé Rita Tila, Nining Méida, Nénéng Fitri, Rya Fitria, Salma Kurnia, jeung Dody Mansyur.

Cenah mah, ieu acara téh mangrupakeun bukti pangrojong Panaratas kana ayana basa indung, hususna Basa Sunda. Salian ti éta, ditambah ku pikeun ngaraketkeun tali mimintran antara seniman Sunda, hususna seniman anu ilubiung kana seni musik.

Dina ieu pagelaran, dipintonkeun sabaraha lagu pop Sunda anu dihaleuangkeun ku Rita Tila saperi lagu Es Lilin jeung Bangbung Hideung. Terus Nining Meida midangkeun lagu Potret Manehna jeung Jol; Rya Fitri kalawan lagunan Bogoh Kasaha reujeung Jalir Jangji, ditambah lagu Nasib reujeung Ros Bodas anu dibawakeun ku Dody Mansyur. Sedengkeun Neneng Fitria anu muka hajat mintonkeun tembang cianjuran. Ieu pagelaran ditutup ku tembang Pileuleuyan.

(Inpo meunang nyutat ti Inilahkoran.com potret meunang nginjeum ti KoranSindo.com)

Pasanggiri Qosidah Pujaséra Batok Kalapa


Dina raraga ngareuah-reuang datangna taun anyar 2015, Pujaséra Batok Kalapa baris ngayakeun pasanggiri Qosidah Pujaséra Batok Kalapa. Ieu acara téh baris dilumangsungkeun dina poé Ahad ping 1 Pébruari 2015 kalawan tempatna di Pujaséra Batok Kalapa anu perenahna di jalan raya Darmaraja-Sumedang km 25. Waktuna dina wanci rumangsang kira-kira jam 10 pabeubeurang nepikeun ka réngséna.

Pujasera Batok Kalapa

Pujasera Batok Kalapa

Ieu pasanggiri bisa diiluan ku grup qosidah mana waé. Ngan kudu daptar heula. Daptar geus dibuka ti mimiti ping 25 Januari 2015. Anu daptar mangrupakeun grup qosidah kalawan jumlah anggahotana sahanteuna aya dalapan urang.

Daptarna maké waragad anu gedéna 35 rébu saurangnya. Ieu waragad téh geus kaasup pikeun voucher dahar jeung nginum.

Hasil tina ieu pasanggiri, pinunjul kahiji nepikeun ka pinunjul harepan katilu baris dilélér piala katut penghargaan. Jawara umumna baris diilukeun kana program acara tipi De Terong Show Indosiar.

Pikeun meunangkeun inpo anu leuwih merenah bisa langsung waé ngontak ka manajemen, Bapa Wahyu di nomer 081223770690.

Pasanggiri Penyanyi Pop Sunda SMTV


SMTV kalawan gawé bareng jeung DH Production baris ngayakeun Pasanggiri Penyanyi Pop Sunda. Ieu pasanggiri baris dibuka dina bulan Pébruari. Saha waé anu hayang ngiluan bisa daptar mimiti ping 1 Pébruari 2015. Ari pasanggirina sorangan baris dilumangsungkeun dina bulan Maret ngaliwatan siaran langsung di SMTV unggal poé Saptu jeung Ahad.

Anu bisa ngiluan kana ieu pasanggiri téh, bébas arék lalaki atawa wanoja. Ngan umurna kudu manjing kana ambahan 16 nepikeun ka 30 taun. Cara daptarna langsung ka SMTV di Jalan Raya Sumedang – Cirebon No. 259 Mandalaherang Cimalaka. Waragad pikeun daptarnya 75 rébu kalawan baris dibéré VCD asli kaluaran DH Production.

Pasanggiri Penyanyi Pop Sunda SMTV

Pasanggiri Penyanyi Pop Sunda SMTV

Lalaguan anu dipasanggirikeunana mangrupakeun lalaguan anu dipedalkeun ku DH Production. Lalaguan anu bisa dipilih nyaéta Sakur Ngimpi anu dihaleuangkeun ku Alm. Darso, Cinta Sakaparan-paran (Wina Juliani), Cinta Ibarat Karang (Wina DH), Dahsyatna Cinta (Evie Tamala), Cinta Sapotong (Ayank Andriani), Dulang Kuring 1 (Alm Darso), atawa Paitna Cinta (Salma Kurnia).

Anu jadi pinunjul dina ieu pasanggiri baris dilélér hadiah mangrupa piala (tropi) jeung duit yutaan yasana DH Production.

Pikeun inpo leuwih lengkep bisa ngontak ka Pa Asep Anang Supriatna di nomer 082119001110.

Nyangku & Festival Budaya Panjalu


Poe ayeuna di Panjalu

Nyangku & Festival Budaya Panjalu

Nyangku & Festival Budaya Panjalu

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1.138 other followers

%d bloggers like this: