Malati Leuwi Kinanti


-

Katumbiri melengkung ti kahiyangan
Hujan kembang sumawor ka Pajajaran
Widadari lumungsur muru tampian
Ngadon siram di leuwi Sipatahunan

Katumbiri melengkung ti kahiyangan
Hujan kembang sumawor ka Pajajaran
Widadari lumungsur muru tampian
Ngadon siram di leuwi Sipatahunan

Dengkleung nineung
Kalangkang mangsa katukang
Dengkleung nineung
Silanglang dina panyawang

dengkleung nineung
Kalangkang mangsa katukang
Dengkleung nineung
Silanglang dina panyawang

Dengkleung nineung kalangkang mangsa katukang
dengkleung nineung silanglang dina panyawang
dengkleung nineung kalangkang mangsa katukang
Dengkleung nineung silanglang dina panyawang

Advertisements

Biru


Lagu Biru, Sanggian/Rumpaka: Nano S., Juru Kawih: Rita Tila
Lagu Biru, Sanggian/Rumpaka: Nano S., Juru Kawih: Rita Tila

 

Biru téh warna kameumeut
Pulas kangen nulis batin
Biru téh rada kageugeut
Sulur getering duriat

Sapertos biruna langit, nya Enung
Teuteup amparan harepan
Kabagjan némbongan
Sapertos biruna laut, nya Enung
Liuh galuraning asih
Leah sesetraning manah, deudeuh

Biru, pamidangan bulan béntang
Pakalangan beurang peuting
Biru, kangen urang rasa urang
Jadi lambang kateguhan anu wening

Sapertos galura cinta, nya Enung
Biru teh anteb mamanis
Kasmaran romantis
Sapertos galindeng tembang, nya Enung
Biru téh hariring tembang
Sungkeman sanghiyang tineung

Éta Socana


Éta Socana
Éta Socana

Sanggian/Rumpaka: Nano S.
Haleuang: Nining Meida/Barman S.

Éta-éta socana
Paneuteup teuing ku seukeut
Éta-éta imutna
Gelenyu ngabandang tineung

Éta-éta rarayna
Marahmay miis mamanis
Éta daya sagalana, sagalana
Karaos éndahna

Kangen-kangen unggal dinten
Nyipta tepang pasosonten
Rasa asih jeung kamelang
Ngahayu-hayu patepung

Bagja-bagja metik cinta
Geter rasa nu sarua
Nyipta-nyipta tinekanan
Ayang-ayangan duaan

Éta-éta socana
Ku centik bulu socana
Éta-éta imutna
Gereget kempot pipina

Éta-éta rarayna
Cahayaan linduh bulan
Sagalana éstu narik raga sukma
Duh éta socana

Kapiraray


Sanggian Rumpaka: Ujang Suryana
Juru Kawih: Élis Wizaksmi/Barman S.

Lagu degung Kapiraray
Kawih degung Kapiraray

Imutna ukur sarenyu
Kelétna ukur sarérét
Naha saha atuh saha
Kapiraray salamina

Kawitna waktu harita
Basa ngaliwat ka dinya
Katinggalna sajorélat
Basa tepang sakolépat

Sok kapiraray ningal imutna
Asih sumanding
Sok kapiraray ningal seurina
Sok hayang nyanding

Kedah kumha atuh kumaha
Kaasih kuring
Ku teu disangka
Gening manéhna ukur hariring

Sasih Sawelas


Juru kawih: Nining Méida AS/Barman S
Ciptaan Ki Ihin

Sasih Sawelas
Sasih Sawelas

Keur nohonan antara geugeut jeung deudeuh
Bongan léngkah geus anteng paduduaan
Nyungsi peuting tingtrimna katompérnakeun
Bulan imut marahmay dina lahunan

Keur nohonan neuleuman galeuh kadeudeuh
Bongan gupay keur anteng di kaangangan
Nyungsi taun aworna katompérnakeun
Bulan weléh nyangsara kedal kahéman

Sasih sawelas duh tarajé haté jeung haté
Sasih sawelas duh nyingrayna rasa kasimpé
Sasih sawelas duh randakah pusat katresna
Sasih sawelas duh randakah ku pangharepan

Lalaki Raheut Haténa


Wanda Degung, dihaleuangkeun ku Euis Farida

Lalaki raheut hatena (gambaran wungkul)
Lalaki raheut hatena (gambaran wungkul)

Deudeuh teuing
Lalaki raheut haténa
Gudawang beulah bayahna
Bet asa tutung jajantung

Duh karunya
Bet asa ku kaniyaya
Geus paheut jalir jangjina
Sugan téh rék saenyana

Duh ku kaniyaya
Teungteuingeun nasib  diri
Duh, tong téga teuing
Tong luluasan

Kudu kumaha
Atuh nandanganana
Bet asa ku teungteuingeun
Cing émut jungjunan

Cukleuk leuweung cukleuk lamping
Jauh ka sintung kalapa
Lieuk deungeun lieuk lain
Jauh ka indung ka bapa
Jauh ka indung ka bapa

Deudeuh teuing
Lalaki raheut haténa
Gudawang beulah dadana
Bet asa tutung jajantung

Duh karunya
Bet asa ku kaniyaya
Geut paheut jalir jangjina
Sugan téh rék saenyana

Duh ku kaniyaya
Teungteuingeun nasib diri
Duh tong téga teuing
Tong luluasan

Kudu kumaha
Atuh nandanganana
Bet asa ku teungteuingeun
Sing émut jungjunan

Rék ceurik, ceurik kumaha
Panto pageuh ditulakan
Rék ceurik, ceurik kumaha
Jodo pageuh pepegatan, Enung
Jodo pageuh pepegatan

Deudeuh teuing
Lalaki raheut hatena
Gudawang beulah bayahna
Bet asa tutung jajantung

Cikapundung


Album Nostalgia Pop Sunda
Album Nostalgia Pop Sunda

Dihaleuangkeun ku Titim Fatimah dina Albeum Nostalgia Pop Sunda 1996 (Mc Records).

Cikapundung Cikapundung Cikapundung
Walungan di kota Bandung
Kota kembang kota midang
Kota pangbangbrang kabingung
Aduh ema aduh bapa
Abdi mah lah geningan alim dicandung
Kajeun dahar karo uyah
Abdi mah kajeun padungdung

Pérak lain japati belang jangjangna
Nolak lain lamun mindeng dianjangan
Mun bapa atos teu suka
Tong nyerikeun anak mitoha
Meureun abdi ngusap diri
Batan abdi ngudar gelung
Pami bapa aya maksad badé nyandung
Kajeun abdi badé pundung
Abdi narah abdi narah
Abdi mah alim dicandung

Cikapundung Cikapundung Cikapundung
walungan di kota Bandung
Kota kembang kota midang
Kota pangbangbrang kabingung
Aduh ema aduh bapa
Abdi mah lah geningan alim dicandung
Kajeun dahar karo uyah
Abdi mah alim dicandung