Real Madrid, AS Monaco, Juventus jeung Atletico Madrid Asup Undakan Semifinal Liga Champions Éropah


Ahirna mah kanyahoan opat kleub di Éropah anu asup kana undakan Semifinal Liga Champions 2017 taun ayeuna. Sanggeus ngayakeun dua kali tatandang dina undakan parapatfinal, tina dalapan kleub téh kari opat kleub anu maju kana undakan saterusna. Opat kleub kasebut nyaéta Real Madrid, AS Monaco, Juventus jeung Atletico Madrid.

Opat kleub éta bisa ngéléhkeun lawanna séwang-séwangan ku ngaliwatan dua kali tatandang, di tempatna sorangan jeung nyorog ka tempat lawanna. Real Madrid bisa asup kana undakan semifinal sanggeus bisa ngéléhkeun kleub asal nagri Jérman, nyaéta Bayern Muenchen kalawan gulna 6-3 tina hasil dua kali tatandang. Dina tatandang munggaran anu dilumangsungkeun di tempatna kleub Bayern Muenchen, Real Madrid bisa ngéléhkeun anu boga imah kalawan gulna 2-1. Terus dina tatandang kaduana anu dilumangsungkeun di dayeuh Madrid, Real Madrid ogé bisa ngéléhkeun Bayern kalawan gulna 4-2.

Tuluy kleub AS Monaco bisa asup kana undakan semifinal sanggeus ngéléhkeun kleub asal Jérman ogé, nyaéta Borussia Dortmund kalawan gulna 6-3 deui hasil tina dua kali tatandang. Tatandang munggaran anu dilumangsungkeun di kandang Dortmund, AS Monaco bisa ngéléhkeun anu boga imah 3-2. Jeung dina tatandang kaduna nalika dilumangsungkeun di kandang AS Monaco, ieu kleub meunang deui kalawan gulna 3-1.

Kleub katiluna nyaéta Juventus anu bisa ngéléhkeun kleub nyoncolang asal nagri Spanyol nyaéta Barcelona. Juventus bisa ngéléhkeun Barcelona kalawan gulna 3-0 hasil tina dua kali tatandang. Tatandang munggaran anu dilumangsungkeun di J Stadium, anu mangrupakeun kandangna Juventus, manéhna bisa ngéléhkeun Barcelona kalawan gulna 3-0. Dina tatandang kadua, taya anu meunang alias gedeg. Gulna 0-0.

Kleub kaopat nyaéta Atletico Madrid anu sadayeuh reujeung Real Madrid. Ieu kleub bisa asup kana undakan semifinal sanggeus bisa ngéléhkeun kleub asal nagri Inggris, Leicester City kalawan gul anu teu béda jauh, 2-1. Dina tatandang munggaran anu dilumangsungkeun di kandang Atletico Madrid, manéhna meunang 1-0. Terus tatandang kadua anu diayakeun di kandang Leicester City, dua kleub ieu taya anu meunang. 1-1.

Piala Liga Champions Eropah

Tah, dina undakan semifinal ieu tacan jelas saha ngalawan sahana mah. Kusabab kudu nungguan heula hasil ngundi pikeun undakan semifinal ieu. Undian bakal diayakeun di kantor puseur UEFA dina poé Jumaah ayeuna. Panasaran mana ngalawan manana? Tungguan waé hasil undianana….

Undakan Méngbal Parapatfinal Liga Champion Éropah


Tatandang méngbal Liga Champion Éropah geus nincak kana undakan parapatfinal deui. Anu hartina manjing kana ieu undakan, patandang anu ngiluanana kari dalapan kleub deui anu marebutkeun tikét kana undakan saterusna, undakan semifinal. Dalapan kleub anu asup kana undakan parapatfinal téh nyaéta Bayern Muenchen, Real Madrid, Barcelona, Dortmund, Atletico Madrid, Leicester, Juventus jeung Monaco.

parapatfinal-lc-2017
Tatandang undakan parapatfinal Liga Champion 2017

Pikeun nangtukeun tatandang dina ieu undakan geus dilakukan undian anu dipimaksud nangtukeun kleub mana ngalawan kleub mana. Hasilna, tatandang dina undakan parapatfinal téh nepungkeun Atletico Madrid reujeung Leicester, Dortmund ngalawan Monaco, Bayern Muenchen papanggih jeung Real Madrid katut Juventus ngalawan Barcelona. Kleub anu disebutkeun tiheula jadi anu boga hajat dina tatandang munggaran, terus nyorog dina tatandang kadua. Sakumaha tatandang saméméhna, tatandang dina ieu undakan ogé dilumangsungkeun dua kali, di tempatna di di tempat lawanna.

Tatandang kahiji dilumangsungkeun dina ping 11 jeung 12 April, sedengkeun tatandang kaduana diayakeun dina ping 18 jeung 19 April 2017.

(Gambar meunang nginjeum ti UEFA.com)

Milangkala ka-84, Pérsib Bandung Kadatangan Michael Essien


Manjing poéan milangkala Pérsib Bandung anu ka-84, kleub kameumeut urang Jawa Barat éta ngawanohkeun pamaén anyar. Pamaén anyar anu kawilang geus kahot dina dunya méngbal utamana di wewengkon Éropah. Pamaén anu saméméhna ngiluan ka kleub gedé di Éropah kayaning Chelsea, Real Madrid jeung AC Milan. Éta pamaén téh nyaéta Michael Essien.

Ayana pamaén kahot ieu jadi hadiah milangkala Pérsib Bandung anu ke-84, utamana pikeun Bobotoh Pérsib Bandung jeung anu micinta ieu kleub. Heuseusna pikeun nyangheurapan kompetisi taun 2017, Liga 1.

miechel-essien-di-persib
Pamaen anyar Persib Bandung, Michael Essien

Wilujeng sumping Michael Essien….

(Potret meunang nginjeum ti Pikiran Rakyat)

Wilujeng Milangkala Persib Bandung ka-84


milangkala-ka-84
Wilujeng Milangkala Persib Bandung ka-84 taun 2017

Bener Teu nya di Cibeber Pernah Katinggang Bentang Murag?


Perenahna wewengkon Kampung Cibeber
Perenahna wewengkon Kampung Cibeber

Tatandang PON Jawa Barat 2016 geus Dimimitian


Sanajan kajawaraan Pekan Olahraga Nasional (PON) ka-19 di Jawa Barat tacan dibuka kalawan resmi, sawatara cabang olahraga (cabor) geus ngalumangsungkeun tatandang. Geus ti poé Salasa mangkukna, aya cabor anu ngamimitian ngayakeun tatandang. Tatandang munggaran anu dilumangsungkeun nyaéta ti cabor Hoki Indoor anu dilumangsungkeun di Universitas Pendidikan Indonésia (UPI) Bandung. Aya tilu tatandang anu dilumangsungkeun dina poé munggaran éta.

Medali emas munggaran anu dibeunangkeun ku atlet Banten dina cabor Drum Band
Medali emas munggaran anu dibeunangkeun ku atlet Banten dina cabor Drum Band

Tatandangna disambung dina poé kadua anu dieusi ku sawatara cabor kayaning renang, méngbal (sepakbola), polo air, bola voli pasir, dayung, gantole jeung drum band. Salian ti tatandang munggaran anu bakal diteruskeun kana undakan saterusna, aya ogé sawatara cabor anu langsung meunangkeun medali. Atuh teu anéh lamun dina poé kadua, geus aya kontingén anu meunangkeun medali.

Dina tatandang poé kadua, cabor anu langsung dilélér medali nyaéta renang, drum band, jeung gantole. Pon kitu deui dina poé katiluna, dina poé ayeuna aya sawatara tatandang tina sawatara cabor. Poe ayeuna, tatandangna leuwih rempeg deui katambahan ku cabor futsal jeung judo.

Nepikeun ka danget ayeuna, kontingén Jawa Barat masih mingpin dina meunangkeun medali. Jawa Barat kakara meunangkeun medali tujuh siki tina emas tilu siki, perak tilu siki jeung perunggu sasiki. Dituturkeun ku kontingén Jawa Timur anu kakara meunangkeun genep medali. Terus kontingén Banten anu kakara meunangkeun dua medali.

(Potret: twitter @PonJabar_2016)

Gantole Lintas Alam di Batu Dua


Salian ti cabor Paralayang, di Batu Dua ogé bakal dijadikeun tempat tatandang cabor Gantole. Ngan henteu sakabéh nomer Gantole diayakeun di Batu Dua, anu dilumangsungkeun di Batu Dua mah ngan ukur nomer Lintas Alam wungkul. Pikeun nomer Ketepatan Mendarat mah diayakeunana di Bukit Pasir Panjang Bandung Barat.

Cabor Gantole di PON XIX Jawa Barat 2016
Cabor Gantole di PON XIX Jawa Barat 2016 (gambar: THB Gantole)

Tatandang Gantole di Batu Dua téh waktuna sababaraha poé reujeung eujeung cabor Paralayang. Wancina wungkul anu béda téh, Gantole diayakeun sanggeus réngsé ngapungkeun Paralayang. Nurutkeun rarancang mah unggal poéna tatandang Gantole bakal diayakeun dina wanci pecat sawed kira-kira jam sapuluhan. Kajaba poé Jumaah bakal diayakeun satutasna solat Jumaah.

Nurutkeun rarancang, tatandang cabor Gantole nomer Lintas Alam bakal dilumangsungkeun mimiti ping 14 Séptémber sanggeus diayakeun Technical Meeting dina poé saméméhna. Tatandang cabor Gantole di Batu Dua bakal dipungkas dina ping 18 Séptémber. Tatandang saterusna dipindahkeun ka Bandung Barat.

Patandang Gantole ngapung di Batu Dua (potret: pesbuk Igun Gunawan)
Patandang Gantole ngapung di Batu Dua (potret: pesbuk Igun Gunawan)

Dina lima poé tatandang, bakal diayakeun tatandang sarintakan dina sapoéna. Atuh sakabéhna, patandang bakal ngalakukeun tatandang lima rintakan. Aya dua kelas dina cabor Gantole nomer Lintas Alam ieu nyaéta Kelas A jeung Kelas B. Anu ngabédakeun éta dua kelas téh nyaéta jinis kakapalan atawa langlayangan anu dipaké ngapungna. Jinis kakapalan/langlayangan anu dipaké ku Kelas A mah mibanda layar atawa jangjang ganda. Sedengkeun jinis di Kelas B mah layarna ngan hiji.

Atuh pikeun anu hayang lalajo tatandang cabor Gantole, bisa datang langsung dina waktuna di Batu Dua. Sakalian lalajo tatandang Paralayang bisa ogé diteruskeun kana lalajo tatandang Gantole. Catet waé waktuna, nurutkeun rarancang mah dilumangsungkeunana mimiti ping 14 nepikeun ka 18 Séptémber.

(Inpo meunang nyutat ti THB Gantole)