Sumedang Ngan Kabagéan Ngokolakeun Terminal Tipe C


Luyu reujeung Undang-Undang No. 23 tahun 2014 ngeunaan Pemerintahan Daerah, anu ngokolakeun Terminal Tipe A téh nyaéta dipasrahkeun ka Pamaréntah Puseur dina hal ieu Kementerian Perhubungan. Sumedang salaku pamaréntah Kabupatén ngan ukur ngabogaan hak pikeun ngokolakeun terminal angkutan tipe C. Sedengkeun tipe B-na dikokolakeun ku pamaréntah propinsi.

Saheulaanan mah Sumedang ngan ukur mibanda terminal tipe A anu perenahnya di Ciakar (Terminal Ciakar). Terminal séjénna mah teu kaasup kana katagori terminal anu geus ditangtukeun ku aturan pamaréntah (terminal tipe A, tipe B jeung tipe C). Kalolobaanana mah terminal anu aya di wewengkon Kabupaten Sumedang téh disebutna Sub-Terminal.

Terminal Ciakar, hiji-hijina terminal tipe A anu aya di Sumedang
Terminal Ciakar, hiji-hijina terminal tipe A anu aya di Sumedang

Pikeun ngungkulan ieu kaayaan, Dinas Perhubungan Komunikasi dan Informatika (Dishub Kominfo) Kabupatén Sumedang bakal ngawangun sawelas terminal anyar anu kaasup tipe C. Terminal tipe C mangrupakeun terminal tempat eureunna kandaraan angkutan lokal saperti Angkutan Pedesaan (Angdes). Terminal tipe C ngan ukur dicawiskeun pikeun kandaraan angkutan lokal wungkul. Terminal tipe C bisa diasupan kandaraan angkutan nepikeun ka 30 kandaraan.

Tina sawelas terminal ieu anu diheulakeun pikeun diwangun aya lima tempat nyaéta di Buahdua, Tanjungsari, Paseh, Tolengas (Kacamatan Tomo) jeung Situraja.