New Andromax-i, Smartphone Andromax-i nu Leuwih Punjul


Telepon pinter atawa smartphone entragan Andromax-i mangrupakeun salasahiji smartphone anu kawilang suksés di pasaran anu dikaluarkeun Smartfren. Nilik kana spésipikasina anu alus dibandingkeun reujeung hargana anu kawilang murah, kacida murahna ieu smartphone téh. Sanggeus kalindih ku smartphone entragan anyar anu masih kénéh ranggeuyan Andromax séjénna saperti Andromax-U jeung Andromax V, Smartfren ngaluarkeun entragan Andromax-i anu anyar.

Smartphone New Andromax-i kaluaran Smartfren
Smartphone New Andromax-i kaluaran Smartfren

Telepon pinter anya ieu dingaranan sarua reujeung lanceukna, Andromax-i ngan dibéré rarangkén New. Jadi waé ngarana téh New Andromax-i. Lamun nilik kana jinisna mah euweuh bédana reujeung smartphone Andromax-i anu tiheula. Wangunan cangkangna, arék belah hareup atawa belah tukang, sarua waé. Pon kitu deui reujeung kenop anu aya di handapeun layarna, henteu robah. Anu nyieun ieu smartphone ogé henteu robah angger kaluaran ti pausahaan Hisense.

Sanajan nilik kana wangunan luarna taya anu robah, sabenerna mah aya saeutik anu ditaékeun spesipikasina. Di belah tukangna, palebah kaméra dilengkepan ku lampu flash LED pikeun nyaangkan obyék anu dipotrét. Ari résolusina mah angger 5 MP. Ieu kaméra bisa ngarékam pidio kalawan kualitas HD. Terus layarna ukuranana sarua kénéh 4 inci. Ngan anu ngabédakeunana téh anu ayeuna mah dilengkepan ku lapisan OCA (Optically Clear Adhesive) anu nyababkeun layarna leuwih beresih jeung leuwih alus gambar dina layarna.

Salian ti éta, anu robah téh nyaéta spesipikasi prosesor anu dipakéna. Entragan anyar mah galura gawéna leuwih ningkat jadi 1,2 GHz. Entragan Androidna oge milu naék jadi persi 4.1 Jelly Bean. Spesipikasi bagéan anu séjénna mah henteu aya anu robah.

Ngeunaan hargana, henteu pati robah. Hargana sabanding reujeung harga lanceukna, Rp 1.299.000. Kalawan harga dina waktu promosi dipotong saratus rébu.

Smartfren Andromax-i, Henpon Android dua Kartu ti Smartfren


Sanggeus ngaluarkeun sababaraha jinis hénpon Android, Smartfren ngaluarkeun deui hénpon Android anu anyar. Sakumaha ngaran hénpon Android saméméhna, ieu hénpon ogé maké ngaran anu sarua kalawan dirarangkenan i, jadi Smartfren Andromax-i. Ieu hénpon téh bisa jadi pikeun gaganti hénpon Andromax saméméhna.

Nilik kana kamonésanana mah, alus ogé ieu hénpon téh. Jeroanana ogé ampir sarua reujeung hénpon Android kaluaran ti pausahaan anu geus kawentar. Hal ieu bisa diilikan dina jinis prosésor anu dipakéna. Prosésor anu diterapkeu dina ieu hénpon téh geus dual-core kaluaran ti Qualcomm, Snapdragon 1 GHz kalawan ditambahan kuayana GPU Adreno 203 pikeun ngokolakeun grapisna. Terus ogé layar anu dipakéna lumayan gedé, 4 inci ukuranana kalawan geus miboga kamampuhan pikeun nangkep inputan lima ramo (multitouch). Entragan Android anu dipakéna geus pérsi anu anyar, Android 4.0 ICS (Ice Cream Sandwich). Kaméra anu dipakéna miboga resolusi 5 MP pikeun kaméra tukang, sedengkeun kaméra hareupna miboga resolusi 1,3 MP. Aya ogé paranti nyetél radio FM.

Kusabab ieu hénpon téh dibekelan slot kartuna dua, ieu hénpon salian ti bisa dipaké dina jaringan Smartfren, bisa ogé dipaké dina jaringan GSM ku jalan nerapkeun kartu GSM naon waé. Ngan, cenah kartu GSM-na moal bisa dipaké lamun kartu Smartfren-na henteu diterapkeun. Hanjakalna, jaringan GSM ieu hénpon tacan ngarojong jaringan 3G ka luhur. Kartu GSM-na ngan ukur bisa dipaké dina jaringan 2G (nelepon jeung SMS), teu bisa dipaké pikeun internétan. Tapi teu nanaon, da internétan bisa maké jaringan Smartfren.

Pikeun kamonésan séjénna mah, hénpon ieu ogé dilengkepan ku kamonésan sakumaha hénpon Android séjénna.

Henpon Smarfren Andromax-i

Sanajan ieu hénpon téh miboga kamonésan jeung spésipikasi anu alus, hargana mah lumayan murah. Harga standarna mah sajuta satengah. Ngan salila promosi mah, ieu hénpon téh dijual kalawan harga sajuta dua ratus rébu kurang sarébu (1.199.000). Anu meuli ieu hénpon bakal meunang bonus pakét internét salila 12 bulaneun anu gedéna 1GB dina sabulanna.