Jérman, Jawara Piala Dunia pikeun Kaopat Kalina


Jadi jawara di Piala Dunia 2014 anu dilumangsungkeun di nagri Brasil, mibanda harti yén Jérman geus nyangking jawara Piala Dunia opat kali. Hal ieu bisa nyaruaan ka nagri Itali anu sarua geus nyangking kalungguhan opat kali jawara Piala Dunia. Tinggaleun hiji deui ti nagri Brasil anu geus nyangking lima kali jawara. Saméméhna, Jérman pernah nyangking jawara Piala Dunia dina taun 1954, 1974 jeung 1990.

Salian ti jadi jawara pikeun kaopat kalina, nagri Jérman jadi nagri asal padaratan Éropah anu munggaran anu bisa jadi jawara di wewengkon padaran Amérika (Kidul).

-
-
-
-
-
-

Lionel Messi, Pamaén Bal Pangalusna di Piala Dunia 2014


Salian ti marebutkeun ‘titél’ jawara kahiji pikeun tim atawa nagri anu ngiluan Piala Dunia, pikeun pribadi pamaén aya sababaraha panglélér séjén anu lumayan alus. Pikeun diri pamaén anu ngiluan méngbal dina Piala Dunia mibanda kasempetan pikeun jadi pamaén bal pangalusna salila kajawaraan Piala Dunia. Pamaén anu pangalusna bakal dilélér hadiah Bal Emas ti Adidas. Kabeneran anu meunangkeun ieu panglélér dina Piala Dunia 2014 téh nyaéta pamaén Argéntina, Lionel Messi.

Salian ti milih pamaén pangalusna salila dilumangsungkeunana Piala Dunia, FIFA ogé nangtukeun tilu jinis panglélér séjénna nyaéta Sapatu Emas ti Adidas pikeun pamaén anu panglobana ngagulkeun bal ka gawang lawan. Atuh dina Piala Dunia 2014 ieu sanajan timna henteu nepikeun asup ka undakan Final, tapi gul anu dicitak ku James Rodriguez (pamaén Kolombia) henteu kaudag ku pamaén séjénna. Antukna, Jamez Rodriguez dilélér ieu hadiah.

Pikeun kiper pangalusna dilélér hadiah Sarung Leungeun Emas ti Adidas anu dibikeun ka kiper Jérman, Manuel Neuer. Aya deui pikeun pamaén ngora pangalusna dilélér hadiah Pamaén Ngora ti Hyundai (Hyundai Young Player) anu dibeunangkeun ku pamaén Perancis, Paul Pogba.

Lionel Messi
Lionel Messi
James Rodriguez
James Rodriguez
Manuel Neuer
Manuel Neuer
Paul Pogba
Paul Pogba

(Gambar meunang nginjeum ti pesbukna FIFA World Cup)

Tatandang Undakan Final: Jérman Jadi Jawara Kahiji Piala Dunia 2014


Satutasna ngékéak Brasil nepikeun ka tujuh gul, tim Jérman kacida gedé wawanén pikeun nyinghareupan tatandang dina undakan final ngalawan tim Argéntina. Ku anu ngalatihna, Joachim Low, Tim Jérman diperedih supaya langsung nyerang ka daérah tukang tim Argéntina. Supaya tim Argéntina loba caricing di satengah lapang bagéan maranéhna. Cenah mah hal ieu téh dipiharep ogé ku tim Argéntina anu leuwih loba nungguan bal di wewengkon maranéhna. Nalika pamaén Jérman loba anu nyerang ka daérah tukang Argéntina, pamaén Argéntina kudu gagancangan ngarebut bal supaya bisa langsung nyerang balik ka gawang Jérman.

Tatandang undakan final antara tim Jerman ngalawan tim Argentina
Tatandang undakan final antara tim Jerman ngalawan tim Argentina

Dina menit ka-30, Argéntina sabenerna mah bisa nyitak gul ngaliwatan Gonzalo Higuain sanggeus narima operan bal ti Ezequiel Lavezzi. Hanjakal gulna henteu dianggap ku wasit kusabab Higuain kaburu opsét. Salila babak kahiji taya gul anu bisa dicitak sanajan dua tim mibanda sababaraha kali kasempetan anu alus pikeun ngagulkeun bal.

Nincak babak kadua, dua tim anu maén leuwih ati-ati dina maénna. Henteu sagawayah kitu waé ngayakeun panarajang ka lawanna séwang-séwangan. Pamaén hareupna henteu bisa nyerang kitu waé ka gawang lawanna. Nepikeun ka waktu normal béak, taya gul anu bisa dicitak ku dua tim.

Antukna mah tatandang diteruskeun kana babak tambahan. Dina babak tambahan ieu, tim Jérman bisa nyitak gul ka gawang Argéntina. Dina menit ka-113, Mario Gotze bisa nyitak gul sanggeus narima bal operan ti Andre Schurrle. 1-0 pikeun tim Jérman.

Ieu kaayaan henteu robah nepikeun ka waktu tambahan lekasan. Jérman ahirna mah bisa nyangking jawara Piala Dunia 2014 sanajan dilumangsungkeun di wewengkon Amérika Latin.

-

Tatandang Marebutkeun Jawara Katilu: Walanda Ngéléhkeun Brasil


Salaku anu boga hajat, tim Brasil gagal meunang deui dina tatandang panungtungan anu kudu dilakonan. Dina tatandang anu dijudulan marebutkeun jawara katilu, ngalawan tim Walanda, tim Brasil kuméok deui. Sanggeus saméméhna dikékéak ku Jérman kalawan gulna 7-1, ayeuna Brasil éléh deui kalawan gul anu lumayan, 3-0. Atuh, tim Brasil kudu daék ngan ukur nyangking salaku jawara kaopat dina Piala Dunia 2014 ieu.

Tatandang tim Walanda ngalawan tim Brasil dina undakan marebutkeun jawara katilu
Tatandang tim Walanda ngalawan tim Brasil dina undakan marebutkeun jawara katilu

Walanda bisa nyangking jawara katilu sanggeus ngéléhkeun Brasil tilu gul langsung. Tilu gul ieu dicitak ku Robin van Persie jeung Daley Blind dina babak kahiji ditambah gul ti Giorginio Wijnaldum dina babak kadua.

Kakara ogé maén tim Brasil geus nyieun kasalahan. Thiago Silva anu geus bisa maén deui nyieun kasalahan ku jalan ngenyang Arjen Robben anu asup ka kotak pinalti nepikeun ka labuhna. Teu antaparah deui, wasit anu mingpin ieu tatandang langsung méré hadiah pinalti ka tim Walanda. Robin va Persie anu nyapak bal pinalti ieu bisa ngasupkeun bal ka gawang Brasil.

Sanajan saterusna Brasil nyobaan nyerang ka gawang Walanda, kalahka manéhna sorangan anu kagulan. Dina menit ka-17 bagéan David Luiz anu nyieun kasalahan. Bal kiriman pamaén Walanda ka hareupeun gawang Brasil ku manéhna dipiceun. Hanjakal miceunna kalahka nojo ka pamaén Walanda, Daley Blind anu bébas di kotak pinalti. Teu miceun waktu deui, Daley Blind langsung najong bal ka jero gawang Brasil. Asup, 2-0.

Dina sésa waktu babak kahiji, dua tim teu bisa nyitak gul tambahan. Brasil gagal waé ngamangpaatkeun kasempetan anu dipibanda pikeun ngasupkeun bal ka gawang Walanda.

Nincak babak kaduana, Brasil leuwih remen deui nyerang ka gawang Walanda pikeun males gul anu dicitak Walanda. Hanjakal gul téh teu datang waé. Sababaraha urang pamaénna diganti ku anu leuwih bisa nyerang. Lumayan bisa nambahan jumlah serangan anu dijieun ku Brasil. Nepikeun ka waktu tatandang anu normal arék érép, Brasil masih kénéh tacan bisa ngagulkeun. Malahan di menit panungtungan, lain Brasil anu bisa ngagulkeun téh, tapi Walanda. Ngaliwatan Georginio Wijnaldum, Walanda bisa nambahan gul jadi tilu siki, 3-0.

Nepikeun ka waktuna érép, gul henteu robah deui.

-

Jadwal Tatandang Undakan Final Piala Dunia 2014


Kajawaraan méngbal Piala Dunia 2014 geus nincak kana undakan Final anu marebutkeun jawara Piala Dunia entragan ayeuna. Dua tim méngbal anu meunang dina undakan semifinal asup ka undakan final pikeun marebutkeun saha anu bakal jadi pinunjul kahijina. Dua tim anu éléh dina dina undakan semifinal bakal ngalumangsungkeun tatandang ogé pikeun marebutkeun saha anu baris nyangking jawara katilu.

Pamaen Jerman galumbira kusabab bisa ngelehkeun Brasil dina undakan semifinal
Pamaen Jerman galumbira kusabab bisa ngelehkeun Brasil dina undakan semifinal

Dua tim meunang di undakan semifinal, Jérman jeung Argéntina bakal silih éléhkeun dina tatandang dina undakan final. Tatandang ieu bakal dilumangsungkeun di stadion Maracana. Ngeunaan waktuna ieu tatandang téh diayakeun dina poé Senén wanci janari leutik.

Dua tim anu éléh dina undakan semifinal, Brasil jeung Walanda bakal silih éléhkeun dina tatandang marebutkeun jawara katilu. Ieu tatandang di stadion Nacional de Brasilia dina poé Ahad wanci janari leutik.

Jadwal tatandang undakan final salengkepna nyaéta:

No Waktu Tempat Patandang Wasit
1 Ahad, 13 Juli 2014 03:00 WIB Estadio Nacional de Brasilia Brasil – Walanda
2 Senen, 14 Juli 2014 03:00 WIB Stadion Maracana Argentina – Jerman