Prosésor Péntium B950 téh Entragan Mana?


Waktu nalungtik néangan kompiuter anyar (hayang apal inpo ngeunaan kompiuter anyar), hususna laptop, manggihan laptop anu leuwih murah. Nempo kana kaayaanana mah laptop anyar, ngan hargana sahandapeun laptop prosésorna Core i3 umumna. Barang ditempoan pangeusina, geningan prosésorna lain Core i3 tapi Péntium B950. Naha masih kénéh jaman kitu kompiuter maké prosésor Péntium? Lain ayeuna mah geus wancina maké Intél Core?

Panasaran ogé, naha Prosésor Péntium hususna Péntium B950 téh prosésor anyar atawa lain?

Salasahiji laptop anu make prosesor Pentium B950

Sanggeus dikotéktak ditéangan mah geningan meunang ogé inpo ngeunaan éta prosesor Péntium téh. Nyatana, Intél sanajan geus maké mérk prosésor Core, henteu nepikeun ka ninggalkeun ngaran Céléron katut Péntium. Salian ti ngaluarkeun prosésor ngaranna Core (Core i3, i5 jeung i7), ogé masih kénéh ngaluarkeun prosesor ngaraan Péntium jeung Céléron. Lamun prosésor Céléron mah ti baheula ogé apanan mangrupakeun prosésor panghandapna dina harti murah, ngan ari tingkatan Péntium ayeuna sanggeus aya generasi Core, ayana di mana nya?

Nurutkeun inpo ti cpu-world cenah prosésor Péntium kaluaran anyar ayeuna mah ditempatkeun diantara Céléron jeung Core. Nya bisa disebutkeun generasi kadua ti handap (rada murah), jeung tujuanana pikeun pasar laptop anu murah.

Ngeunaan Prosésor Pentium B950, prosésor ieu masih kénéh saentragan reujeung prosesor Core entragan kadua (arsitektur Sandy Bridge). Jadi masih kénéh saturunan reujeung prosésor Core mah. Tigkatan pangabisana ogé teu jauh tina kamampuhanana proésor Core. Ngan memang aya anu dikurangan. Diantara kamampuhan anu dikurangan atawa anu leungit téh nyaéta kamampuhan Turbo Boost, HyperThreading, AES, Virtualization (VT-x katut VT-d), Trusted Execution atawa Intel Quick Sync.

Ngeunaan kamampuhan séjénna mah euweuh bédana reujeung prosésor Core saperti dual-core, miboga grapik sorangan (integrated graphics card) anu disebut Intel HD Graphics.

(Gambar meunang nginjeum ti http://laptoping.com/wp-content/uploads/2011/08/AS5750z-with-Intel-Pentium-B950.jpg)

Jenis-jenis Soket Prosesor


Soket prosesor berkembang sesuai dengan perkembangan dari prosesor itu sendiri. Mulai dari generasi pertama sampai dengan generasi terakhir, perubahan dari prosesor terutama perubahan fisiknya sangat mempengaruhi dari perkembangan soket prosesor.

Perkembangan prosesor khususnya generasi atau arsitektur Intel x86 dimulai dari prosesor 8086/80186 sebagai generasi awal prosesor. Sampai sekarang ini perkembangan prosesor sudah menacapai generasi Core i. Perkembangan soket prosesor ini bisa dilihat dari bentuk dan jumlah pin atau kaki dari prosesor itu sendiri. Generasi awal prosesor, soket yang digunakan masih berjenis DIP (Dual Iline Package), sementara sekarang sudah menggunakan soket LGA (lang Grid Array).

Perkembangan dari soket prosesor (juga slot) itu sendiri adalah sebagai berikut:

No Nama Soket/Slot Jenis Prosesor Kemasan Prosesor Jumlah Pin Kecepatan Bus
1 DIP 8086/8088 DIP 40 5/10 MHz
2 PLCC 80186/280286/80386 PLCC 68, 132 6-40 MHz
3 Soket 1 80486 PGA 169
4 Soket 2 80486 PGA 238
5 Soket 3 80486 PGA 237
6 Soket 4 Pentium PGA 273
7 Soket 5 Intel Pentium, AMD K5, IDT WinChip C6, IDT WinChip 2 PGA 320
8 Soket 6 80486 PGA 235
9 Soket 7 Intel Pentium, Intel Pentium MMX, AMD K6 PGA 321 50-66 MHz
10 Super Soket 7 AMD K6-2, AMD K6-III Rise mP6, Cyric MII PGA 321 66-100 MHz
11 Soket 8 Intel Pentium Pro PGA 387 60-66 MHz
12 Slot 1 Intel Pentium II, Intel Pentium III Slot 242 66-133 MHz
13 Slot 2 Intel Pentium II Xeon Slot 330 100-133 MHz
14 Soket 463, Soket NexGen NexGen Nx586 PGA 463
15 Slot A AMD Athlon Slot 242 100 MHz
16 Soket 370 Intel Pentium II, Intel Celeron, VIA Cyric III, Via C3 PGA 370 66-133 MHz
17 Soket 462/Soket A AMD Athlon, AMD Duron, AMD Athlon XP, AMD Athlon XP-M, AMD Athlon MP, AMD Sempron PGA 462 100-200 MHz
18 Soket 423 Intel Pentium 4 PGA 423 100 MHz
19 Soket 478/Soket N Intel Pentium 4, Intel Celeron, Intel Pentium 4 EE, Intel Pentium M PGA 478 100-200 MHz
20 Soket 495 Intel Celeron PGA 495
21 PAC418 Intel Itanium PGA 418 133 MHz
22 Soket 603 Intel Xeon PGA 603 100-133 MHz
23 PAC611 Intel Itanium 2 PGA 611
24 Soket 604 Intel Xeon PGA 604 100-266 MHz
25 Soket 754 AMD Athlon 64, AMD Sempron, AMD Turion 64 PGA 754 200-800 MHz
26 Soket 940 AMD Opteron, AMD Athlon 64 FX PGA 940 200-1000 MHz
27 Soket 479 Intel Pentium M, Intel Celeron M PGA 479 100-133 MHz
28 Soket 939 AMD Athlon 64, AMD Athlon 64 FX, AMD Athlon X2, AMD Opteron PGA 939 200-1000 MHz
29 Soket T/LGA 775 Intel Pentium 4, Intel Pentium D, Intel Celeron, Intel Celeron D, Intel Pentium XE, Intel Core 2 Duo, Intel Core 2 Quad, Intel Xeon LGA 775 1600 MHz
30 Soket 563 AMD Athlon XP-M PGA 563
31 Soket M Intel Core Solo, Intel Core Duo, Intel Dual-Core Xeon, Intel Core 2 Duo PGA 478 133-166 MHz
32 Soket J/LGA 771 Intel Xeon LGA 771 1600 MHz
33 Soket S1 AMD Turion 64 X2 PGA 638 200-800 MHz
34 Soket AM2 AMD Athlon 64, AMD Athlon 64 X2 PGA 940 200-1000 MHz
35 Soket F AMD Athlon 64 FX, AMD Opteron LGA 1207
36 Soket AM2+ AMD Athlon 64, AMD Athlon X2, AMD Phenom PGA 940 200-2600 MHz
37 Soket P Intel Core 2 PGA 478 133-266 MHz
38 Soket 441 Intel Atom PGA 441 400-667 MHz
39 Soket B/LGA 1366 Intel Core i7 LGA 1366
40 Soket AM3 AMD Phenom II, AMD Athlon II PGA 941 200-3200 MHz
41 Soket H/LGA 1156 Intel Core i5, Intel Core i3 LGA 1156

Sumber: http://en.wikipedia.org/wiki/CPU_socket