Photoscape, Pakakas Pikeun Ngokolakeun Poto


Photoscape mangrupakeun hiji pakakas haratis anu gunana pikeun ngokolakeun poto saperti ngarobah poto, nempoan poto, ngahijikeun sababaraha poto ngajadi hiji atawa jadi poto anu robah-robah (animasi), nyitak poto, ngaguntingan poto jadi sababaraha bagéan, ngarobah ngaran payil poto, jeung kamonésan pikeun ngokolakeun poto séjénna.

Jandela poko Photoscape

Kamonésan-kamonésan anu aya dina pakakas Photoscape ieu diantarana:

  1. Viewer: Paranti nempoan poto dina map atawa diréktori, nyieun slideshow.
  2. Editor: ngarobah ukuran, ngatur cahaya jeung warna, memener cahaya tukang (backlight correction), wengku poto (frame), nambah tulisan, ngagambar, motong poto, jeung nu séjénna.
  3. Batch editor: ngarobah sababaraha poto sakaligus.
  4. Page: Ngumpulkeun sababaraha poto kana hiji lambaran pikeun dijieun hiji poto.
  5. Combine: Ngahijikeun poto kalawan ngajajar (ka gigir atawa ka luhur) jadi hiji poto.
  6. Animated GIF: Nyieun poto anu robah (gerak) tina sababaraha siki poto.
  7. Print: nyitak poto printer.
  8. Splitter: motong-motong poto jadi sababaraha bagéan.
  9. Screen Capture: Nangkep gambar tina layar monitor terus diteundeun kana wangunan payil.
  10. Color Picker: ngagedekeun tetempoan gambar, néangan jeung nyokot warna.
  11. Rename: Ngarobah ngaran payil poto kana sakumpulan poto.
  12. Raw Converter: ngarobah wangunan poto tina RAW kana JPG.
  13. Paper Print: Nyitak lambaran anu diwangun ku garis, grapik jeung kalénder.
  14. Face Search: Néangan pamenteu anu sarua ti internét.

Pikeun anu mikabutuh kana ieu pakakas, bisa ngalongok ka loka http://www.photoscape.org/ps/main/index.php

Ngarobah Aksara Latin Kana Aksara Sunda di Internet


Nalika keur nyungsi internét, terus miboga kahayang pikeun diajar Aksara Sunda? Bisa ngagunakeun bantuan loka atawa situs internét. Aya hiji situs anu nyadiakeun tempat pikeun ngarobah tulisan tina Aksara Latin kana Aksara Sunda. Aksara-aksara anu diasupkeun kana éta loka bisa langsung dirobah kana Aksara Sunda. Salian ti ku jalan nulis dina kotak anu disadiakeun, bisa ogé nyalin tulisan tina tempat séjén kana éta kotak. Teu lila ogé bakal aya tulisan dina Aksara Sunda anu mangrupakeun hasil ngarobah tina aksara Latin kana Aksara Sunda.

Loka anu nyadiakeun tempat pikeun ngarobah Aksara Latin kana Aksara Sunda téh nyaéta Konvérsi Aksara Latin – Aksara Sunda.

Loka http://aksara.sabilulungan.org/

Atuh dina éta loka ogé disadiakeun kodeu-kodeu program anu bisa digunakeun pikeun nyieun loka anu sarupa reujeung éta loka (ngarobah tulisan tina aksara Latin kana Aksara Sunda). Éta program dijieun ku alpukahna Kang Dian Tresna Nugraha. Undeur waé ngaliwatan panumbu SundaConv-1.2.zip anu aya di bagéan handap éta situs. Nempo kana kateranganana mah éta program téh dijieun kalawan maké lisensi publik (lisensi GPL).

DVDVideoSoft Free Studio Manager, Pakakas Gratis pikeun Ngolah Audio Pidio


Perlu pakakas pikeun ngolah audio jeung pidio (video maksudna mah) dina komputer anu haratis (gratis maksudna mah)…?

Lamun jawabanana heueuh, aya hiji program pakakas anu kaicda lengkepna jeung gratis deuih. Ngaran eta pakakas teh DVDVideoSoft Free Studio Manager. Free Studio Manager mangrupakeun hiji pakakas (utilitas) atawa program dina komputer anu kacida lengkepna dina ngolah audio jeung pidio, kaasup ngundeur pidio tina situs Youtube kaluaran ti DVDVideoSoft.

Jandela Poko DVDVideoSoft Free Studio Manager

DVDVideoSoft Free Studio Manager ngagabungkeun leuwih ti 30 rupa pakakas paranti ngolah jeung ngarobah audio jeung pidio. Kabehanana dihijikeun dina hiji program. Dina program ieu dijerona aya pakakas pikeun ngundeur (download) jeung ngarubah pidio  YouTube kana pidio pikeun divais portabel (PSP, iPod, iPhone jeung anu sejenna), ngarobah alur sora tina pidio kana format lagu MP3, pidio kana format Flash, ngarobah pidio 3gp jeung rea-rea deui. Program ieu oge mawa pakakas pikeun nulis data kana CD atawa DVD jeung aplikasi pikeun nyedot musik tina CD Audio.

Dina jandela awal Free Studio Manager, aya opat rupa kategori anu bisa dipilih gumantung kana kabutuhan. Opatanana teh nyaeta: Internet, DVD & Video, MP3 & Audio, CD/DVD/BD. Opatanana dieusian ku pakakas anu aya hubunganana jeung judulna.

  • Katagori Internet digunakeun pikeun ngundeur pidio tina YouTube atawa video Flash ti internet terus diteundeun kana komputer jadi format anu dipikahayang.
  • Katagori DVD & Video aya hubunganana jeung pakakas pikeun ngarobah pidio tina hiji format kana format anu sejen, kaasup pikeun ngolah pidio anu gampang (sederhana). Dina katagori ieu oge aya pakakas pikeun ngarekam layar monitor komputer.
  • Katagori MP3 & Audio, nyaeta kumpulan pakakas pikeun ngolah sora, audio atawa lagu. Di jerona aya pakakas pikeun ngarobah format audio.
  • Katagori CD/DVD/BD, mangrupakeun kumpulan pakakas pikeun ngasupkeun audio atawa pidio kana CD atawa DVD.

Anu merlukeun ieu program bisa langsung ngundeur programna tina situs DVDVideoSoft atawa bisa diklik di dieu.

Pikeun catetan, program/pakakas ieu bisa digunakeun dina Windows 2000/XP/Vista/7. Sanajan gratis, program ieu rada maksa anu ngagunakeun pikeun nerapkeun toolbar dina browser anu digunakeun.