Mikawanoh Tablét Google Nexus 7


Sanajan Google mah lain widangna dina nyieun hénpon, tapi Google henteu tinggaleun pikeun ngaluarkeun hénpon mérk sorangan. Dina widang hénpon pinter (smartphone), Google ngaluarkeun hénpon anu dingaranan (mérk) Google Nexus. Ieu hénpon sabenerna mah lain jieunan Google. Ieu hénpon dijieun ku pausahaan séjén ngan didadasaran ku pésenan jeung kahayang Google: ngeunaan kamampuhanana jeung spésipikasina sakumaha anu dipikahayang jeung dipésen ku Google.

Tablet Google Nexus 7

Sanggeus ngaluarkeun hénpon pinter anu dimerkan Google Nexus, ahirna mah Google ngaluarkeun ogé anu ngaranna tablét. Tablét ieu mérkna sarua reujeung hénpon pinterna ngan dirarangkénan ku angka 7, jadi waé ngaranna téh Google Nexus 7. Sakumaha ngaranna, tablét ieu ukuran layarna 7 inci. Pausahaan anu kabagéan nyieun ieu tablét téh nyaéta Asus ti Taiwan. Google ngaluarkeun ieu tablét pikeun ilubiung di pasar tablét anu geus tiheula dikawasa ku Apple iPad katut Samsung Galaxy Tab. Ieu tablét dijieun kalawan wangunan anu ipis jeung hampang. Kamampuhanana anu kacida alusna kusabab dirojong ku spésipikasi hardware anu alus, diantarana prosésorna geus maké Quad-core nVidia Tegra 3 kalawan dirojong ku prosésor grapis GPU nVidia GeForce ULP 12-core. Layarna ukuran 7 inci kalawan résolusina 1280 x 800 piksel anu terapan taméng Corning Gorilla Glass. Terus ogé kamampuhan batréna anu kuat nepikeun ka salapan jam lamun dipaké nongton pilem atawa pidio HD. Lamun diantepkeun mah cenah bisa nepikeun ka 300 jam kakuatan batréna téh. Ditambah ogé ku dipasangna Android pérsi panganyarna, Android 4.1 Jelly Bean kalawan rupa-rupa aplikasi anu geus diterapkeunana saperti Gmail, Chrome, Google+ jeung Youtube.

Sanajan miboga rupa-rupa kapinunjulan, lain hartina ieu tablét téh henteu miboga kakurangan. Da sabenerna mah aya sababaraha hal anu henteu diayakeun dina ieu tablét. Diantarana waé hal anu henteu dipiboga ku ieu tablét téh nyaéta kamampuhan pikeun nyambung kana jaringan GSM. Ieu tablét ngan ukur bisa nyambung kana jaringan Wi-Fi wungkul. Jadi henteu bisa dipaké internétan lamun henteu nyambung kana jaringan Wi-Fi. Dipaké nelepon ogé henteu bisa pon kitu deui dipaké ngirim pésen (SMS). Salian ti éta, kaméra utama (kaméra tukang) ogé henteu diasupkeun kana ieu tablét. Ieu tablét ngan ukur diterapan kaméra hareup anu bisa nangkep resolusi 1,2 MP.

Leupas tina kapinunjulan reujeung kakuranganana, ieu tablét téh kawilang murah ogé lamun dibandingkeun reujeung tablét iPad kaluaran ti Apple katut tablét Galaxy Tab kaluaran Samsung. Henteu murah kumaha, ieu tablét téh di luar nagri mah dijual 299 dollar.

Spesipikasi Tablet Google Nexus 7

(Gambar kahiji meunang nginjeum ti http://www.google.com/, gambar kadua ti http://www.gsmarena.com/)

Google Nexus 7 Geus Bisa Dipésen


Google Nexus 7 bisa jadi mangrupakeun salasahiji jinis tablét anu dianti-anti ku anu hayang miboga tablét alus tapi murah. Henteu disebut alus kumaha, lamun nilik kana jeroanana mah apanan sakitu alusna. Prosésor anu dipakéna apanan kaasup prosésor opat inti, Quad-core nVidia Tegra 3 anu miboga galura gawé 1,3 GHz kalawan maké prosésor grapis GPU GeForce ULP 12 inti 416 MHz. Atuh kamampuhan ieu tablét lain samanéa deui. Rupa-rupa kaulinan (game Android) anu beurat tangtuna bisa dipaénkeun dina ieu tablét. Ngajalankeun program ogé teu kudu nungguan lila. Terus pérsi Android anu dipasang dijerona ogé Android anu panganyarna, Android 4.1 Jelly Bean. Sedengkeun harga anu dipatokna ngan ukur 299 dollar.

Saha anu teu kabita….

Google Nexus 7

Sanajan di luar nagri mah geus dijualan, di Indonésia mah tacan asup (tacan sadia) tablét ieu téh. Nurutkeun béja panganyarna, cenah ieu tablét téh kakara asup ka Indonésia dina bulan Nopember. Ngan tacan jelas tanggal sababarahana mah.

Sanajan tacan jelas iraha-irahana, loka toko onlén, Lazada.co.id geus méré wawaran jeung nawarkeun ieu tablét. Lazada geus nawarkeun ieu tablét kalawan hargana RP 2.999.000. Nurutkeun ieu loka, tablét Google Nexus ieu bakal dikirimkeun ka anu pésen dina ping 15 Nopémber 2012.