Kakawihan Barudak: Oyong-oyong Bangkong


Oyong-oyong bangkong,
Kong parakan nyambut,
Buten buah beunying,
Nyingsatkeun cawené,
Néang nu ngajuru,
Ruket sajajagat,
Gatrik tumpak munding,
Dingkleung ka landeuhkeun,
Keuna kana burang,
Rangkék naék jambé,
Beo ménta kéjo,
Johar kawali dulang,
Budak tonggar ngegel tulang.

(Dicutat tina: http://www.facebook.com/note.php?note_id=384326600734&comments)

Kakawihan séjénna:

  1. Kakawihan Barudak: Ayun Ambing
  2. Kakawihan Barudak: Hét Hét Embé Janggotan
  3. Kakawihan Barudak: Prang Pring
  4. Kakawihan Barudak: Acung-acungan
  5. Kakawihan Barudak: Nang Ning Nang
  6. Kakawihan Barudak: Olé-oléan
  7. Kakawihan Barudak: Néngnongnéngjak
  8. Kakawihan Barudak: Trang-trang Kolentrang
  9. Kakawihan Barudak: Surser
  10. Kakawihan Barudak: Sieuh-sieuh
  11. Kakawihan Barudak: Nanggerang – Nanggorek
  12. Kakawihan Barudak: Galah Ginder
  13. Kakawihan Barudak: Punten Mangga
  14. Kakawihan Barudak: Bang Bang Kalima Gobang
  15. Kakawihan Barudak: Sakentrung
  16. Ayang Ayanggung