Portugal, Sanajan Méngbalna Goréng tapi Jadi Jawara Éropah


Taya anu nyangka yén Portugal bakal jadi jawara Piala Éropa 2016. Memang saméméhna mah tim Portugal mangrupakeun salasahiji tim anu jadi pinunjul kahiji dina kajawaraan Piala Éropa 2016. Komo deui nempo lawan anu bakal disinghareupan dina undakan kahijina, Portugal bakal gampang asup kana undakan kadua. Di grup F, Portugal ngahiji reujeung tim Austria, Hungaria jeung Islandia.

Hanjakal dina prakna tatandang kajawaraan Piala Éropa, kapinunjulan tim Portugal téh siga euweuh tapakna. Sanajan diunggulkeun, tapi teu bisa meunang dina tatandang undakan kahiji. Tilu kali méngbal ngalawan sakabéh lawan di grup F, taya anu bisa dimeunangkeun ku Portugal. Antukna, Portugal kabagéan jadi jawara tilu di grup F disahandapeun Hungaria jeung Islandia. Portugal bisa asup kana undakan kadua sanggeus bisa nyangking jawara katilu pangalusna reujeung opat tim séjén.

Nincak undakan kadua, kitu kénéh. Cara méngbal Portugal masih kénéh teu nyirikeun salasahiji tim anu diunggulkeun. Ngalawan tim Kroasia, Portugal kudu ngaliwatan babak tambahan pikeun ngéléhkeun lawanna. Gul hiji-hijina dina ieu tatandang dicitak ku Ricardo Quaresma di panungtungan babak tambahan.

Tatandang undakan katilu, Portugal ditangtang ku Polandia. Dina ieu tatandang, Portugal tinggaleun tiheula sanggeus kagulan dina menit kadua ku pamaén béntang Polandia, Robert Lewandowski. Portugal kakara bisa males dina menit ka-33. Nepikeun ka babak tambahan dilumangsungkeun, gulna angger gedeg teu nambahan. Pikeun nangtukeun anu meunangna, diteruskeun kana babak adu pinalti. Tina adu pinalti ieu, Portugal bisa ngéléhkeun Polandia 5-3 sanggeus tajongan Blaszczykowski teu asup balna kusabab balna katepak ku kiper Portugal.

Dina undakan kaopat atawa undakan semifinal, Portugal kudu ngaladénan tim Wales. Tatandang ieu kakara bisa dimeunangkeun ku Portugal dina waktu normal reujeung gulna kawilang alus, dua gul. Portugal bisa ngéléhkeun Wales 2-0 pikeun ngasupkeun timna kana undakan puncer Piala Éropa 2016.

Tatandang panungtungan Piala Éropa 2016, Portugal kudu ngalawanan anu boga hajat, Perancis. Perancis anu alus méngbalna dina tatandang saméméhna, leuwih dipunjulkeun pikeun ngéléhkeun Portugal pikeun nyangking jawara Éropah. Sanajan kitu Portugal anu ngalaman diéléhkeun ku Yunani dina Piala Éropa 2004 dina undakan puncer teu nyerah kitu waé. Portugal sakuat tanaga nahan panarajang jeung ngalawan pikeun ngéléhkeun Perancis, sabab hayang pisan jadi jawara Éropah.

Jawara anyar Eropah, Portugal
Jawara anyar Eropah, Portugal

Ahirna, kahayang Portugal jadi jawara Éropah téh tinekanan oge sanggeus dina tatandang undakan puncer ieu bisa ngéléhkeun Perancis ngaliwatan babak tambahan.

(Potret meunang nginjeum ti Kompas)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s