Ngéléhkeun Perancis, Portugal Jadi Jawara Anyar Piala Éropa


Ahirna mah ceungceuman Portugal pikeun jadi jawara Éropah bisa kalaksanakeun ogé sanggeus dina undakan puncer Piala Éropa entragan 2016 bisa ngéléhkeun anu boga hajat, tim Perancis. Dina tatandang anu dilumangsungkeun di Stade de France dayeuh Paris ieu Portugal bisa ngéléhkeun Perancis kalawan gulna sasiki anu dicitak dina babak tambahan.

Perancis salaku anu boga hajat leuwih dijagokeun pikeun jadi jawara Piala Éropa 2016 tibatan tim Portugal. Teu anéh lamun salila tatandang tim Perancis leuwih loba ngawasa jalanna méngbal. Hanjakal sagala panarajang pamaén Perancis neunggar hahalang pamaén Portugal. Mangpirang-pirang kasempetan anu dipibanda ku pamaén Perancis teu bisa dijadikeun gul. Pamaén Portugal sorangan sakali-kali mah ngayakeun panarajang balesan. Ngan nyakitu téa taya anu bisa dijadikeun gul.

Dina babak kahijina, teu pati loba kasempetan anu dipibanda ku dua patandang pikeun ngagulkeun. Dina ieu babak, béntang lapangan Portugal sakaligus kaptén timna, Cristiano Ronaldo cilaka nepikeun ka teu bisa neruskeun méngbalna. Hal ieu sanggeus ngalaman katabrak ku Dimitri Payet dina menit kadalapan. Tuur kenca manéhna kadupak ku suku pamaén Perancis kasebut. Sanajan maksakeun pikeun neruskeun méngbalna, ahirna mah dina menit ka-24 pamaén asal Real Madrid éta teu bisa neruskeun méngbalna tur diganti ku Ricardo Quaresma.

Tatandang di undakan puncer Piala Eropa 2016 antara Perancis ngalawan Portugal
Tatandang di undakan puncer Piala Eropa 2016 antara Perancis ngalawan Portugal

Nincak babak kadua, pamaén Portugal leuwih wani pikeun ngawasa jalanna tatandang. Pikeun ngungkulanana, Perancis ngaganti pamaén Dimitri Payet ku Kingsley Coman. Antukna, jalanna méngbal leuwih campuh. Dua tim silih tarajang, hanjakal kasempetan pikeun ngagulkeun batal teu bisa ngajadi gul. Kasempetan alus anu dipibanda ku pamaén ti dua patandang teu bisa dijadikeun gul. Waktu normal tatandang dipungkas ku gedeg, 0-0.

Tatandang diteruskeun kana babak tambahan. Dina babak tambahan ieu, pamaén Portugal leuwih tanghinas dina ngayakeun panarajangna. Sawatara kasempetan pikeun ngagulkeun dipibanda ku pamaénna. Untung waé kiper Perancisna bisa ngungkulanana. Ahirna mah ku terus-terusan ditarajang mah gawang Perancis kagulan ogé. Dina menit ka-109 pamaén gaganti, Eder bisa ngasupkeun bal ka gawang Perancis. 1-0 pikeun Portugal.

Tinggaleun sagul, pamaén Perancis sakuat tanaga pikeun ngabalesna. Hanjakal nepikeun ka waktu tambahan béak, taya deui gul anu bisa dicitak. Tungtungna, Portugal jadi jawara anyar Piala Éropa. Kahayang Portugal pikeun jadi jawara Éropah téh bisa kacumponan sanggeus dina taun 2004 anu dilumangsungkeun di nagrina bolay kusabab diéléhkeun ku tim Yunani.

(Potret meunang nginjeum ti internet)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s