Ahirna mah Jérman Éléh Ogé


Tatandang undakan semifinal kaduana nepungkeun calon jawara anu tacan pernah kaéléhkeun dina tatandang Piala Éropa 2016, Jérman reujeung anu boga hajat, tim Perancis. Tatandang ieu dilumangsungkeun di Stade Velodrome dina poé Jumaah tadi subuh. Hasilna, anu boga hajat ahirna mah bisa ngéléhkeun tim Jérman sanggeus sawatara puluh taun teu bisa meunang.

Loba anu nyawang, tatandang ieu bakal lumangsung campuh pisan. Teu disawang kitu kumaha, da dua tim anu jadi patandang ieu undakan semifinal ieu mangrupakeun patandang pinunjul dina Piala Éropa 2016. Tim Jérman mangrupakeun hiji tim anu tacan pernah kaéléhkeun salila dilumangsungkeunana Piala Éropa 2016. Sedengkeun tim Perancis mangrupakeun anu boga hajat ieu Piala Éropa.

Jalanna tatandang campuh pisan. Munggaran maén, pamaén Perancis langsung ngayakeun panarajang ka gawang Jérman. Hanjakal panarajangna teu bisa dijadikeun gul. Satutasna, kakara pamaén Jérman bisa ngadalikeun jalanna méngbal. Sawatara kasempetan pikeun ngagulkeun bal dipibanda ku pamaén Jérman. Hanjakal kiper Perancis alus pisan dina ngajaga gawangna. Atuh, teu bisa dijebol ku pamaén hareup jeung pamaén tengah Jérman.

Sanajan pamaén Jérman anu remen narajang ka gawang Perancis, kasempetan pikeun ngagulkeun mah kalahka kapibanda ku pamaén Perancis. Saméméh babak kahiji béak, tim Perancis meunangkeun tajongan pinalti sanggeus leungeun pamaén tengah Jérman, Bastian Schweinsteiger kakeunaan ku bal dina kotak pinalti. Tajongan pinalti dicokot ku Antoine Griezmann. 1-0 pikeun Perancis. Babak kahiji ditutup kalawan Perancis meunang hiji gul.

Nincak babak kadua, Jérman bisa ngawasa jalanna méngbal deui. Hanjakal waé sawatara kasempetan pikeun ngagulkeun angger teu bisa dijadikeun gul. Malahan, kaayaan jadi sabalikna. Jérman anu kagulan deui sanggeus Antoine Griezmann bisa nyitak gul deui dina menit ka-72. Nepikeun ka waktuna béak, gulna teu robah deui.

Tatandang antara Perancis ngalawan Jerman
Tatandang antara Perancis ngalawan Jerman

Perancis asup ka undakan puncer Piala Éropa 2016 anu geus ditungguan ku tim Portugal.

(Potret meunang nginjeum ti Sidomi)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s