Perancis Jadi Pangjangkep Patandang Semifinal


Tatandang panungtungan dina undakan parapatfinal anu nepungkeun patandang tim Perancis reujeung Islandia. Salaku anu boga hajat, tim Perancis dijagokeun pikeun bisa ngéléhkeun tim Islandia. Pikeun Islandia sorangan dipiharep bisa méré panghalang pikeun Perancis dina ieu hahalang supaya teu bisa kitu waé asup undakan saterusna. Sakumaha anu katohyan, saméméhna tim Islandia bisa ngéléhkeun tim Inggris dina undakan kadua.

Tatandang ieu dilumangsungkeun di Stade de France, dayeuh Saint Denis. Hasilna, Perancis ahirna mah bisa ngéléhkeun tim Islandia kalawan gulna kawilang loba, 5-2. Pikeun Islandia sorangan lumayan alus bisa males dua gul.

Tatandang antara Perancis ngalawan Islandia
Tatandang antara Perancis ngalawan Islandia

Jalanna tatandang sorangan bisa disebut dikawasa ku pamaén tim Perancis utamana dina undakan kahiji. Pamaén tim Perancis bisa ngawasa jalanna méngbal kalawan bisa ngasupkeun bal opat kali ka gawang Islandia dina babak kahiji. Gul munggaran Perancis dicitak ku pamaén hareupna, Olivier Giroud dina menit ka-12. Gul ieu dicitak ku inyana sanggeus narima operan bal ti Blaise Matuidi. Meunang sagul, Perancis nambahan deui gulna dina menit ka-20 ngaliwatan hédenan Paul Pogba sanggeus narima operan bal tina tajongan juru lapangan. Gul katiluna dicitak ku Dimitri Payet dina menit ka-42 sanggeus narima operan ti Antoine Griezmann. Mungkas babak kahiji, Perancis nambahan gulna ngaliwatan Antoine Griezman dina menit ka-44.

Asup kana babak kadua, pamaén Islandia bisa males hiji gul ngaliwatan Sigthorsson anu bisa ngasupkeun bal ka gawang Perancis dina menit ka-56. Kagulan, Perancis langsung males deui ngaliwatan gul anu dicitak ku Olivier Giroud dina menit ka-59. Saméméh waktu béak, pamaén Islandia bisa nyitak gul hiji deui ngaliwatan Bjarnason dina menit ka-84.

Pikeun Perancis, sanggeus bisa ngéléhkeun Islandia, dina babak semifinal Piala Éropa 2016 bakal nangtang Jérman anu ngéléhkeun Itali.

(Potret meunang nginjeum ti Detik Sport)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s