16 Nagara Asup Undakan Kadua Piala Éropa 2016


Sanggeus ngaréngsékeun sakabéh tatandang dina undakan kahiji Piala Éropa 2016 anu dibagi kana genep grup, ahirna mah kaluar 16 tim anu asup kana undakan saterusna. Unggap tim dina tatandang undakan kahiji ngalumangsungkeun tilu tatandang ngalawan unggal tim dina grupna séwang-séwangan. Hasilna, dua tim anu jadi jawara di unggal grup langsung asup kana undakan kadua. Jumlahna aya 12 tim. Supaya jangkep 16 tim, kudu ditambah ku opat tim deui. Opat tim dicokot tina jawara katilu unggal grup, terus dipilih opat tim pangalusna.

Ti grup A, anu langsung asup undakan kaduan nyaéta Perancis anu jadi jawarana ditambah ku Swiss anu jadi jawara kadua. Grup B diwakilan ku Wales jeung Inggris, Grup C (Jérman jeung Polandia), Grup D (Kroasia jeung Spanyol), Grup E (Italia jeung Bélgia), Grup F (Hungaria jeung Islandia). Panambahna anu opat tim téa nyaéta Slowakia (Grup B), Irlandia Kalér (Grup C), Républik Irlandia (Grup E) jeung Portugal (Grup F).

Lalawanan dina undakan kadua Piala Eropa 2016
Lalawanan dina undakan kadua Piala Eropa 2016

Pikeun tatandang dina undakan kadua ieu ngagunakeun sistem gugur. Hartina patandang anu éléh langsung balik, sedengkeun patandang anu meunang asup kana undakan saterusna. Tatandangna dilaksanakeun sabalikan, nepikeun ka aya anu éléh jeung meunang. Teu bisa gedeg. Tatandang dina undakan kadua nepukeun Swiss ngalawan Polandia, Wales ngalawan Irlandia Kalér, Kroasia ngalawan Portugal, Perancis ngalawan Irlandia, Jérman ngaladénan Slowakia, Hungaria ngalawanan Bélgia, Italia ngalawan Spanyol, jeung Inggris ngalawan Islandia.

(Gambar meunang nginjeum ti Kompas)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s