SMA Negeri 1 Sumedang, Jawara Pasanggiri Story Telling Carita Rahayat Jawa Barat


Poé Saptu ping 4 Juni 2016 mangkukna geus dilumangsungkeun acara pasanggiri Ngadongéng (Story Telling) Carita Rahayat Jawa Barat. Pasanggiri anu dilumangsungkeun ku Mahasiswa Kelas A Program Studi Informasi dan Perpustakaan entragan 2014 Fikom Universitas Padjadjaran (UNPAD) ieu lumangsung kalawan lancar. Jumlah pamilon pasanggiri anu diayakeun di Balé Pabukon Kecamatan Jantinangor ieu téh aya sapuluh urang anu mangrupakeun wawakil ti sawatara sakola SMA anu aya di Kabupatén Semedang.

Dina prakna, pasanggiri ieu téh mintonkeun kamonésan atawa pangabisa unggal pamilon dina ngadongéngkeun carita anu sumebar di wewengkon Jawa Barat. Ngadongéngna teu ngagunakeun Basa Sunda atawa Basa Indonésia tapi ngagunakeun Basa Inggris. Atuh ngadongéngna leuwih nyari.

SMA Negeri 1 Sumedang Jawara Pasanggiri Story Telling Carita Rahayat Jawa Barat
SMA Negeri 1 Sumedang Jawara Pasanggiri Story Telling Carita Rahayat Jawa Barat

Pupuhu panata calagara ieu acara miharep ayana pasanggiri ieu bisa ngaronjatkeun deui rupa-rupa carita rahayat supaya henteu kalindih ku jaman. Atuh ku dilumangsungkeunana di Balé Pabukon ogé harepanana mah kahareupna, Balé Pabukon UNPAD bakal leuwih ramé kunu daratang. Daratang ka Balé Pabukon pikeun ngadon maraca anu béh dituna bisa ngaronjatkeun kahayang jeung sumanget pikeun maca.

Hasil tina pasanggiri ngadongéng ieu, anu jadi jawarana nyaéta pamilon anu asalna ti SMA Negeri 1 Sumedang nyaéta Ichlas Nurfaidah. Jawara kaduana disangking ku Nurkholifah ti SMK Yudika Tanjungsari jeung jawara ketiluna ku Imel Maelani ti SMA Karsamadya Tanjungsari.

(Inpo jeung potret meunang nginjeum ti Sumedang Online)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s