Najan Jalan di Dusun Betok Kaburu Kakeueum, Ulah Salempang


Hemir jeung rémpanna mah pasti nataku. Komo pikeun anu geus biasa lalar liwat maké jalan gedé anu nepungkeun Sumedang – Wado anu ngaliwatan wewengkon Dusun Betok. Boh maké kandaraan kayaning motor jeung mobil atawa ngan saukur leumpang. Henteu rémpan kumaha, kakara ogé mangkukna diomongkeun kumaha lamun cai bendungan nepi ka jalan. Pék, kamari pasosoré nalika hujan, cai téh geus nepi ka jalan gedé. Poé ayeuna cenah cai anu ngeueum jalan téh ngajeroan.

Kumaha atuh nasib patalimarga antara Sumedang – Wado? Lain euweuh anu paduli kana ieu kaayaan. Da sawatara pihak anu mibanda kapentingan geus ngawawarkeun kumaha cara ngungkulanana.

Paparahuan disadiakeun pikeun anu hayang meuntas jalan anu kakeueum di Dusun Betok
Paparahuan disadiakeun pikeun anu hayang meuntas jalan anu kakeueum di Dusun Betok

Pikeun anu maké kandaraan pikeun saheulaanan mah bisa ngagunakeun jalan motong ti anu nepungkeun Darmaraja ka Cisurat. Jalanna ti Darmaraja téh méngkol ka wewengkon Désa Ranggon terus ka Cinanggalang – Cikihiyang nepi ka Cisurat. Pikeun jalma anu ngan ukur ngaliwat ka jalan anu kakeueum wungkul bisa maké paparahuan (kano) anu disadiakeun ku Polrés Sumedang.

Kokocoran di bendungan Jatigede dibuka pikeun miceun cai ka hilir
Kokocoran di bendungan Jatigede dibuka sagemblengna pikeun miceun cai ka hilir

Teu tinggaleun ogé ti pihak bendungan Jatigedéna. Panto cai dibuka sagemblengna pikeun miceun cai ka hilir supaya cai di bendungan teu nambahan deui atawa ngajangkungan. Susuganan waé ku dipiceunan mah cai téh bisa ngorotan, jeung hujanna teu gedé teuingg.

2 thoughts on “Najan Jalan di Dusun Betok Kaburu Kakeueum, Ulah Salempang

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s