Ngaguar Poténsi Wisata Sumedang Ngaliwatan Mandala Maya


Curug Ciwalur di Jatinunggal ditempo ti kajauhan (potret: Instagram @rudiana_ramdan)
Curug Ciwalur di Jatinunggal ditempo ti kajauhan (potret: Instagram @rudiana_ramdan)

Karasa pisan mangpaatna mandala maya heuseusna média sosial jaman kiwari. Mangpaat anu bisa disebutkeun alus, pangpangna pikeun ngémbarkeun inpo ngeunaan poténsi anu aya di wewengkon Sumedang. Anu biasa ngubek média sosial kayaning pésbuk, twitter jeung instagram bakal manggihan sawatara inpo ngeunaan poténsi anu bisa disebutkeun anyar kakali anu aya di Sumedang. Poténsi anu ngahaja dipidangkeun pikeun ngabibita saha waé anu hayang ngajajah unggal wewengkon anu aya di Sumedang.

Poténsi anu aya di Sumedang anu saméméhna ngan ukur dipikawanoh ku sawatara jalma atawa sawatara wewengkon wungkul, ku ayana mandala maya poténsi éta téh bisa disumebarkeun ka mana waé ka saban jalma anu osok ngajajah mandala maya. Mandala maya téa, sagala inpo bisa sumebar kalawan gancang. Tatalépana téh leuwih-leuwih ti tatalépana omongan papada jalma. Inpo di mandala maya mah teu diwatesanan ku waktu jeung tempat. Teu anéh lamun loba anu ngadatangan atawa ngadongdonan ka hiji tempat sanggeus meunang inpo ti mandala maya. Sanajan jauh ogé bakal dijugjug, anggang hamo ditéang. Datang ti suklakna ti siklukna.

Salasahiji contona nyaéta ngeunaan Situ Cilémbang. Situ anu saméméhna ngan ukur dipikawanoh ku urang Hariang wungkul, heuseusna urang Dusun Curug wungkul, ayeuna mah urang luar ogé papada ngadongdon ka ieu tempat. Dimimitian ku Situ Cilémbang, inpo ngeunaan poténsi anu aya di wewengkon Sumedang séjénna mimiti diémbarkeun. Aya Sirah Cipelang, Curug Ciwalur, Curug Cakra jeung patempat séjénna anu mibanda poténsi dijadikeun tempat pangjugjugan pikeun pakanci.

Ngan hanjakal salian ti Situ Cilémbang mah, sawatara poténsi sésana mah taya anu mibanda ciri anu mandiri. Kamonésanana kawilang biasa waé, taya anu anéh. Sanajan kitu, susuganan waé ka hareupna mah aya poténsi wisata anu leuwih ahéng atawa sarua ahéngna reujeung Situ Cilémbang.

Cag ah….

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s