Program Strategis Kabupatén Sumedang


Badan Perencanaan Pembangunan Daerah (Bappeda) Kabupatén Sumedang mangrupakeun hiji kandaga anu mibanda tugas pikeun mantuan Bupati dina widang ngararancang pangwangunan daérah. Sagala rarancang pangwangunan anu bakal dilaksanakeun di wewengkon Kabupatén Sumedang teu leupas tina cekelanana.

Sawatara Program Strategis Kabupatén Sumedang
Sawatara Program Strategis Kabupatén Sumedang

Ka hareupna aya sawatara rarancang pangwangunan di wewengkon Sumedang anu geus jadi cekelan Bappeda. Rarancang pangwangunan anu dijadikeun Program Strategis Kabupatén Sumedang. Rarancang ieu sawaréhna aya anu keur dipaju, aya anu masih kénéh mangrupa rarancang atawa tacan dipaju.

Sawatara Program Strategis Kabupatén Sumedang téh nyaéta:

  1. Jalan anu nepungkeun Sukasari jeung Lémbang
  2. Tahu Sumedang Industrial Park
  3. RIPP (Rencana Induk Pusat Pemerintah) anu geus ngajanggélék
  4. Stadion Sumedang
  5. Monorel
  6. Bunderan Polrés anu keur diwangun
  7. Taman Budaya Ilmu Pengetahuan dan Teknologi
  8. Local Industrial Educational Linkage
  9. Daerah Irigasi (DI) Réngrang
  10. Kawasan Ekonomi Industri Ujungjaya
  11. Ngabebenah Dayeuh Sumedang
  12. Jalan Tol Cisumdawu
  13. Jalan Lingkar Selatan
  14. Kawasan Agrowisata dan Agropolitan Jatigedé

(Gambar meunang ngundeur ti pesbuk Bappeda Kabupaten Sumedang)

2 thoughts on “Program Strategis Kabupatén Sumedang

  1. opat belas rencana di pancang di bapeda sumedang, sadayana proyek fisik,… sakali deui proyek fisik,… sakali deui proyek fisik,..!!!! Indonesia berpesan BANGUNLAH JIWANYA BANGUNLAH RAGANYA hiji ge teu aya nu berpihak ngawangun SDM na,…. nu justru engkena bakal jadi pertaruhan dina ngawal rencana sareung ngamumule fisik nu tos kawangun,.. kapanan eta jauh lebih penting. Pangwangunan sumedang lebih menonjolkan AMBISI PENGUASA ketimbang pembangunan nu berkelanjutan,… saha nu ngajamin aspek kasalametan,.. kesehatan sareung terjagana aspek lingkungan,…ari SDM na tidak menjadi prioritas,..dimana upaya penguasa sumedang ngabentuk kader urang sumedang,…. bahaya luuuur bahaya,…ari mun saukur fisik,..fisik,..fisik,… bari jeung 5- 10 tahun rujad,… nama gambaran penyelamatan sumedang mun jati gede jebolll…., saha tim na nu dipercaya,… atawa nunggu jebol,.. trus marenta sumbangan,…punteun sakali deui,… sumedang kudu siap SDM nu gaduh wawasan sareung kopetensi,…
    DPR na Bupatina, para pajabatna ya rakyatna oge.. kudu ulah atoh karetoh,… ieumah sugan janteun konstribusi dina raraga ngawangun nagari

    Like

    • Kaleresan Kang Bappeda mah tugasna ngararancang pangwangunan pisik. Pangwangunan SDM mah widang anu sanes sapertosna mah. Tiasa ku Dinas Pendidikan, Depag atanapi anu sanesna….

      Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s