Sumedang Ngan Kabagéan Ngokolakeun Terminal Tipe C


Luyu reujeung Undang-Undang No. 23 tahun 2014 ngeunaan Pemerintahan Daerah, anu ngokolakeun Terminal Tipe A téh nyaéta dipasrahkeun ka Pamaréntah Puseur dina hal ieu Kementerian Perhubungan. Sumedang salaku pamaréntah Kabupatén ngan ukur ngabogaan hak pikeun ngokolakeun terminal angkutan tipe C. Sedengkeun tipe B-na dikokolakeun ku pamaréntah propinsi.

Saheulaanan mah Sumedang ngan ukur mibanda terminal tipe A anu perenahnya di Ciakar (Terminal Ciakar). Terminal séjénna mah teu kaasup kana katagori terminal anu geus ditangtukeun ku aturan pamaréntah (terminal tipe A, tipe B jeung tipe C). Kalolobaanana mah terminal anu aya di wewengkon Kabupaten Sumedang téh disebutna Sub-Terminal.

Terminal Ciakar, hiji-hijina terminal tipe A anu aya di Sumedang
Terminal Ciakar, hiji-hijina terminal tipe A anu aya di Sumedang

Pikeun ngungkulan ieu kaayaan, Dinas Perhubungan Komunikasi dan Informatika (Dishub Kominfo) Kabupatén Sumedang bakal ngawangun sawelas terminal anyar anu kaasup tipe C. Terminal tipe C mangrupakeun terminal tempat eureunna kandaraan angkutan lokal saperti Angkutan Pedesaan (Angdes). Terminal tipe C ngan ukur dicawiskeun pikeun kandaraan angkutan lokal wungkul. Terminal tipe C bisa diasupan kandaraan angkutan nepikeun ka 30 kandaraan.

Tina sawelas terminal ieu anu diheulakeun pikeun diwangun aya lima tempat nyaéta di Buahdua, Tanjungsari, Paseh, Tolengas (Kacamatan Tomo) jeung Situraja.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s