Pamaréntah Sumedang Baris Ngayakeun Pasanggiri Kawih jeung Tembang Sunda Cianjuran


Dina raraga miara seni Sunda heuseusna Kawih jeung Tembang Sunda Cianjuran, pamaréntah Sumedang baris ngayakeun pasanggiri anu dijejeran ku ‘Pasanggiri Kawih dan Tembang Sunda Cianjuran Wilayah Priangan tahun 2015″. Ieu pasanggiri téh bakal dilumangsungkeun di Gedong Aula Balé Kambang Désa Margamukti Kacamatan Sumedang Utara jeung Gedong Nagara Sumedang. Ieu pasanggiri bakal dilumangsungkeun dina ping 25 Nopémber nepikeun ka pung 28 Nopémber 2015.

Salian ti pikeun miara seni Sunda, ieu pasanggiri téh diayakeun pikeun ngarojong jeung nguatan program Sumedang Puseur Budaya Sunda (SPBS).

Pamarentah Kabupaten Sumedang bakal ngayakeun pasanggiri Kawih jeung Tembang Sunda Cianjuran
Pamarentah Kabupaten Sumedang bakal ngayakeun pasanggiri Kawih jeung Tembang Sunda Cianjuran

Pasanggiri ieu diiluan ku pamilon anu asalna ti wewengkon Priangan, nyaéta Kabupatén Sumedang, Kota Bandung, Kabupatén Bandung, Kabupatén Bandung Barat, Kota Cimahi, Kabupatén Garut, Kota Tasikmalaya, Kabupatén Tasikmalaya, Kabupatén Ciamis, Kota Banjar jeung Kabupatén Pengandaran. Nepikeun ka danget ayeuna, geus loba pamilon anu daptar.

Dina pasanggirinya, sakumaha hasil Technical Meeting Pasanggiri Kawih dan Tembang Sunda Cianjuran Wilayah Priangan tahun 2015 anu dilumangsungkeun di aula rapat RS Pakuwon, bakal dilaksanakeun ngaliwatan undakan munggaran (penyisihan) jeung undakan puncer (final). Undakan munggaran bakal dilumangsungkeun dina poé Rebo ping 25 Nopémber pikeun pasanggiri Tembang Sunda Cianjuran. Sedengkeun ari pasanggiri Kawihnya bakal diayakeun dina poé Kemis ping 26 Nopémber. Tempatna di Gedong Aula Balé Kambang. Undakan puncerna bakal diayakeun dina poé Saptu ping 28 Nopémber anu tempatna di Gedong Nagara Sumedang.

Nurutkeun panata calagara, pamilon dibagi kana dua katagori/golongan nyaéta katagori rumaja pikeun pamilon anu umurnya 10 nepikeun ka 17 taun. Anu kaduanya nyaéta katagori déwasa pikeun pamilon anu leuwih ti 18 taun. Dina prak-prakanana, pamilon kudu ngahaleuangkeun langgam wajib jeung pilihan. Contona waé, dina undakan munggaran, pamilon rumaja kudu mawakeun kawih/tembang Citra Resmi jeung Cinta Nusa. Sedengkeun kawih/tembang pilihanana, Sumedang Kota Kamelang, Tanah Sunda, Pahlawan Toha, Tanah Pasundan jeung Arwah Pahlawan.

(Inpo meunang nyutat ti Pikiran Rakyat)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s