BLH Sumedang Bakal Ngabebenah Alun-alun Sumedang


Badan Lingkungan Hidup (BLH) Kabupatén Sumedang bakal ngabebenah Alun-alun Sumedang supaya leuwih éndah jeung matak pikaresepeun. Anu dibebenahna téh pangpangna mah anu aya pakaitna reujeung Monumén Lingga anu aya di tengah Alun-alun Sumedang. Salila ieu, Monumén Lingga katutupan ku rempegna tatangkalan anu aya di Alun-alun. Antukna, Monumén ieu téh nyumput teu katempo ti kajauhan.

Ku jalan dibebenah mah, Monumén Lingga téh bakal bisa katempo ti opat madhab, ti béh kalér, kidul, wétan jeung ti béh kulon. Lamun geus kitu (gampang katempona), Monumén Lingga dipiharep bakal jadi tujuan wisata pikeun jalma anu ngadon ulin ka Sumedang. Komo deui taun hareup bakal dilumangsungkeun kagiatan PON ka-19 di Jawa Barat. Dina éta kagiatan Sumedang kabagéan ngalumangsungkeun opat jinis olahraga. Salasahijina nyaéta Paralayang di Batu Dua jeung Kampung Toga. Anu tangtuna ogé bakal jadi pangjugjugan sawatara atlét patandang dina éta PON. Teu tinggaleun ogé anu lalajona.

Monumen Lingga anu perenahna di Alun-alun Sumedang, dikurilingan ku tatangkalan
Monumen Lingga anu perenahna di Alun-alun Sumedang, dikurilingan ku tatangkalan

Pikeun ngabebenahna, cenah mah ku jalan nutuhan sawatara dahan tatangkalan anu ngahalangan tetempoan ka Monumén Lingga, heuseusna ti opat madhab tadi. Sanggeus ditutuhan mah Monumén Lingga téh bakal atra katempona lamun disawang ti lebah Masigit Agung, Gedong Nagara, Lapas Sumedang jeung kantor DPRD Sumedang. Jadi teu kabéh dahan tangkal anu aya di Alun-alun ditutuhan.

Salian ti nutuhan dahan anu ngahalangan Monumén Lingga, BLH ogé bakal melak tatangkalan di unggal juru Alun-alun anu masih kénéh kosong. Supaya kaayaan Alun-alun Sumedang leuwih iuh linduh.

Anu dibebenah téh cenah mah lain ngan ukur Alun-alun Sumedang wungkul. Sakabéh taman anu aya di dayeuh Sumedang ogé bakal dibebenah kayaning Taman Patung Kuda di wewengkon Samoja, Bunderan Polrés (Bundaran Geusan Ulun) di Kacamatan Sumedang Selatan, Taman Alun-alun Tegalkalong, Bunderan Alamsari jeung Patung Tahu di Kacamatan Sumedang Utara. Taman Endog ogé teu tinggaleun bakal dibebenah. Ngan Taman Endog mah lain ku BLH tapi ku anu ngawangun Pasar Sandang Sumedang ayeuna.

(Inpo meunang nyutat ti Pikiran Rakyat)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s