Galaksi, Pagelaran Seni Sunda Barudak Sakola di Bekasi


Ratusan barudak sakola anu aya di dayeuh Bekasi mintonkeun rupa-rupa kamonésan dina pagelaran anu dingaranan Galaksi. Galaksi anu mangrupakeun singketan tina Gelar Aksi Karakter Siswa Indonesia taun 2015 dilumangsungkeun di gedong Islamic Center, Dayeuh Bekasi, dina poé Senén ping 21 Séptémber 2015. Dina ieu pagelaran dipintonkeun rupa-rupa kasenian Sunda anu diantarana waé nyaéta kaulinan barudak Sunda.

Pagelaran ieu diiluan ku 33 sakola SMA anu aya di dayeuh Bekasi. Salian ti mintonkeun mangpirang-pirang kasenian Sunda, ogé mintonkeun rupa-rupa pasanggiri saperti MTQ, film dokumenter, guntreng basa Indonesia, karya tulis, jeung nyieun lagu Sunda.

Pagelaran Seni Sunda Barudak Sakola di Bekasi
Pagelaran Seni Sunda Barudak Sakola di Bekasi

Numutkeun Kepala Dinas Pendidikan Dayeuh Bekasi, Rudi Sabarudin pagelaran Galaksi mibanda tujuan pikeun miara niléy-niléy budaya Sunda (Jawa Barat) di dayeuh Bekasi jeung ngajarkeun ngeunaan éta budaya ka barudak sakola SMA di éta dayeuh. Jadi harepanana mah tina ieu pagelaran, barudak sakola bisa leuwih mihéman kana budaya anu aya di Bekasi heuseusna budaya Sunda.

(Inpo jeung gambar: Pojok Jabar)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s