Wisata Alam di Batu Dua Linggajaya


Salian ti cawisanan wisata dirgantara (awang-awang), Batu Dua ogé bisa dijadikeun wisata alam. Wewengkon Batu Dua anu aya di daérah lamping gunung Lingga, tegesna tempat ngapungkeun paralayang, anu perenahna aya di luhur bisa dijadikeun tempat wisata nyawang éndahna wewengkon Sumedang. Ti Batu Dua bisa nyawang éndahna dayeuh anu aya di Sumedang reujeung panorama alam saperti pagunungan jeung pasawahan. Ka hareupna, nalika bendungan Jatigedé geus ngemplang, bisa nyérangkeun cai bendungan anu ngaplak di wewengkon Jatigedé.

Warga keur lalajo bubuka Paralayang di Batu Dua. Ka hareupna lain lalajo kajawaraan wungkul, tapi anu ngadon pakanci oge bisa ka Batu Dua
Warga keur lalajo bubuka Paralayang di Batu Dua. Ka hareupna lain lalajo kajawaraan wungkul, tapi anu ngadon pakanci oge bisa ka Batu Dua

Atuh ku dibébérés jeung dibebenahna wewengkon Batu Dua pikeun nyinghareupan kajawaraan Paralayang PON XIX Jawa Barat 2016, jadi cukang lantaran pikeun ngaronjatkeun niléy wisata di Batu Dua. Rupa-rupa pasilitas pangrojong diayakeun di Batu Dua. Gedong Aula, WC, sumber cai beresih, tajug, nepikeun ka jalan anu muru ka wewengkon Batu Dua ogé diwangun jeung dibebenah.

Susuganan waé ku diwangun rupa-rupa pasilitas pangrojong katut jalan anu diliwatanana dialusan mah bisa ngaronjatkeun jumlah anu ngajugjug ka Batu Dua.

One thought on “Wisata Alam di Batu Dua Linggajaya

  1. I’ve been browsing on-line greater than 3 hours today,
    yet I never found any fascinating article like yours. It’s pretty price sufficient for me.
    Personally, if all website owners and bloggers made good content material as you probably did,
    the internet can be a lot more useful than ever before.

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s