Sapuluh Propinsi Asup PON XIX Jabar Cabang Olahraga Paralayang


Sanggeus dilumangsungkeun undakan kualifikasi atawa Pra PON XIX Jabar taun 2016, ahirna mah kapilih sapuluh propinsi kalawan 61 urang atlét pikeun ngiluan PON XIX Jawa Barat dina cabang olahraga Paralayang. Undakan kualifikasi anu dilumangsungkeun di wewengkon Kabupatén Sumedang ieu geus réngsé, dina ping 6 Séptémber kamari. Tempat anu dijadikeun tempat tatandangnya nyaéta Batu Dua, Désa Linggajaya jeung Kampung Toga, Désa Sukajaya.

Tina 13 propinsi anu ngiluan kalawan jumlah atlétna 102 urang, anu bisa asup ka PON XIX Jawa Barat téh nyaéta propinsi Jawa Barat, Jawa Timur, Jawa Tengah, DKI Jakarta, Banten, Riau, Kalimantan Timur, Papua, Bali jeung propinsi Sulawesi Tengah. Tilu propinsi anu kasingsalkeun kusabab teu lolos nyaéta Sumantera Barat, Sulawesi Selatan jeung DI Yogyakarta. Anu lolos bakal ngiluan kana tatandang cabor Paralayang dina PON XIX Jawa Barat anu bakal dimimitian ping 9 Séptémber taun hareup.

Pikeun jumlah atlét unggal propinsi anu bakal ngiluan PON XIX Jawa Barat gumantung kana réngking propinsi séwang-séwangan nalika undakan Kualifikasi ieu. Propinsi anu meunangkeun réngking hiji nepikeun ka opat, bisa ngirimkeun atlét anu lobana tujuh urang. Pikeun propinsi anu meunangkeun réngking lima nepikeun ka réngking tujuh bisa ngirimkeun atlét genep urang. Sedengkeun propinsi anu réngkingna dalapan nepikeun ka réngking sapuluh bisa ngasupkeun lima urang atlét.

Undakan kualifikasi cabang olahraga Paralayang di Batu Dua Sumedang
Undakan kualifikasi cabang olahraga Paralayang di Batu Dua Sumedang

Tina opat nomer anu dipatandangkeun dina PON XIX Jawa Barat, ngan tilu nomer anu dipatandangkeun dina undakan Kualifikasi ieu. Anu hiji deui mah geus kawakilan. Tilu nomer éta téh nyaéta Race To Goal, Open Distance jeung Ketepatan Mendarat. Hiji nomer deui nyaéta Ketepatan Mendarat Tandem, kawakilan ku nomer Ketepatan Mendarat.

Salila lumangsungna undakan Kualifikasi ieu, cenah, sakumaha anu diwartakeun ku Pikiran Rakyat, kaayaan hawa di wewengkon tempat tatandang kacida ngarojongna. Teu anéh lamun dina nomer Open Distance aya atlét anu turunna di wewengkon Purwakarta jeung Subang.

Dina ieu undakan, propinsi Jawa Barat sorangan ngirimkeun 17 urang atlét. Dina PON XIX Jawa Barat engké, propinsi Jawa Barat mibanda kahayang pikeun meunangkeun opat siki medali tina cabang olahraga Paralayang ieu.

(Potret meunang nginjeum ti pesbuk)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s