Mimiti Kakeueum, Jatigedé Geus Jadi Tempat Pakanci


Sanajan bendungan Jatigedé kakara dicaian sababaraha poé kamari, tapi anu ngadongdon ka éta bendungan geus loba. Unggal poé aya waé anu ngadon nempoan jeung ngadon pakanci ka éta bendungan. Arék anu jauh atawa anu deukeut papada hayang apal kana kaayaan bendungan Jatigedé ayeuna.

Bisa disebut itung-itung pakanci ka bendungan Jatigedé, bendungan anyar anu aya di Kabupatén Sumedang. Bisa ogé disebut méakeun kapanasaran kumaha kaayaan bendungan Jatigedé saméméh kakeueum kabéhanana. Bisa ogé ngan ukur hayang popotoan di bendungan Jatigedé. Nempo batur popotoan di bendungan Jatigedé, saha anu teu kabita hayang siga batur ngiluan popotoan.

Bendungan Jatigede mimiti kakeueum
Bendungan Jatigede mimiti kakeueum

Éta téh kakarék ogé arék kakeueum atawa mimiti kakeueum. Tacan kakeueum kabéhanana. Komo lamun geus kakeueum, sigana mah bakal loba pisan anu hayang nyaksian ka bendungan anu panglegana kadua di Asia Tenggara. Sanajan mimitina panasaran kana kaayaanana, ka hareupna mah bakal jadi tempat pakanci, sakumaha bendungan Jatiluhur.

Mugia waé atuh lamun jadi téh bisa méré mangpaat heuseusna ka urang Sumedang, leuwih heuseus deui ka urang Jatuigedéna.

(Potret meunang nginjeum ti facebook)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s