Lima Désa Bakal Leungit Kakeueum Bendungan Jatigedé


Lamun bendungan Jatigedé bener-bener dicaian, bakal aya lima désa anu kakeueum sakabéh wewengkonna. Anu antukna, éta lima désa téh bakal leungit. Lima désa anu bakal leungit téh nyaéta Desa Cibogo, Cipaku Désa Leuwihideung di Kacamatan Darmaraja, ditambah ku Désa Padajaya di Kacamatan Wado jeung Désa Sukakersa di Kacamatan Jatigedé. Sedengkeun anu hiji deui mah nyaéta Désa Jatibungur anu kaasup wewengkon Kacamatan Darmaraja ngan ukur sawaréh wewengkonna wungkul anu kakueumna téh. Di ieu désa mah ngan ukur dua RW wungkul anu kakeueumna téh. Ka hareupna, tacan aya kawijakan naha arék dileungitkeun atawa moal Désa Jatibungur mah.

Wewengkon anu bakal kakeueum ku bendungan Jatigede
Wewengkon anu bakal kakeueum ku bendungan Jatigede

Atuh, Kabupatén Sumedang anu tadina dibagi kana 276 désa, ngurangan jadi 271 désa. Najan ngurangan jumlahna, ka hareupna aya harepan bakal nambahan deui. Sababna mah warga masarakat anu lemah caina kakeueum bakal parindah ka wewengkon anu teu kakeueum. Wewengkon anu kapindahan éta, bakala nambahan warga masarakatna. Kusabab nambahan, bisa waé éta wewengkon anu katambahan téh dimekarkeun désana. Lamun warga masarakat hiji désa ngaleuwihan ti 6.000 urang KK bisa dimekarkeun.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s