Salila Lebaran, Treuk Gedé Teu Meunang Ngulampreng ka Sumedang


Sakumaha diwartakeun ku Metrotvnews.com, salila lebaran taun ayeuna kandaraan sabangsaning treuk anu gedé teu meunang ngulampreng ka jajalanan di wewengkon Sumedang. Ieu panyaram téh diterapkeun mimiti lima poé saméméh lebaran (H-5) nepikeun ka lima poé satutas lebaran.

Lamun aya treuk gedé anu maksakeun atawa ngahaja ngaliwat bakal dibéré hukuman (sanksi) anu beurat. Treukna bakal dikonci gembok teu meunang dipajukeun nepikeun ka waktuna réngsé dina poéan H+5. Jadi pikeun anu mibanda treuk gedé, ulah waka dipaké salila lebaran ayeuna mah.

Treuk gede di jalan Cadaspangeran. Salila lebaran teu meunang ngaliwat
Treuk gede di jalan Cadaspangeran. Salila lebaran teu meunang ngaliwat

Tapi teu sakabéh treuk gedé dicaram. Aya dua rupa treuk gede anu bisa ngaliwat nyaéta treuk anu mawa sembako (kadaharan poko masarakat) jeung treuk bengsin (BBM).

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s