Milih Ngaran Domain Anu Alus


Geus jadi pangabutuh pikeun sawaréh jalma pikeun mibanda loka (situs wéb). Lain ngan mibanda blog anu diteundeun dina pangladon wéb séjén, tapi mibanda loka sorangan. Loka anu henteu dirarangkenan ku pangladén wéb séjén saperti wordpress atawa blogspot. Ayeuna mah geus jamanna mibandang ngaran domain sorangan anu mandiri. Ngaran domain anu bisa jadi wawakil pikeun anu mibanda domainna.

Ngaran domain
Ngaran domain

Ngan, kumaha cara supaya mibanda ngaran domain anu alus? Nurutkeun inpo anu dipidangkeun ku weebly, aya lima cara pikeun néangan ngaran domain anu alus. Lima cara ieu nyaéta:

  1. Téangan ngaran domain anu pondok. Teu meunang poho yén nalika anu ngadongdon internét hayang ngajugjugan hiji loka kudu ngetik ngaran domainna dina alamat sacara langsung. Jadi lamun ngaranna pondok, gampang ngetikna. Paling panjang nya 20 aksara waé.
  2. Basajan jeung jelas. Ngaran domainna kudu gampang diinget-inget jeung gampang diucapkeun.
  3. Ulah make wilangan (angka), garis handap atawa aksara panyambung. Lamun ngaranna domainna ngagunakeun angka atawa aya garis handapan atawa maké aksara panyambung, bakal nyusahkeun ngetikna nalika hayang nyungsi lokana reujeung ngabingungkeun.
  4. Tambahan ku kecap konci. Lamun ngaran domain anu dipikahayang geus dipibanda ku batur, taya salahna dirarangkénan ku kecap-kecap konci pikeun ngajelaskeun ngeunaan loka (situs web) anu dijieunna.
  5. Daptar domain pikeun sawatara tauneun. Lamun mibanda waragad anu cukup, alusna mah meuli ngaran domainna langsung pikeun sababaraha taunneun. Ulah ngan ukur satauneun.

(Gambar ti sinatria.com)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s