Sajarah Grup Pésbuk Sumedang Tandang


Satutasna ngadamel akun pésbuk, dina pésbuk aya pasilitas ngadamel grup. Ningal anu sanés ngadamel, abdi ogé ngiringan ngadamel grup pésbuk (kinten-kinten sasih Juni 2009). Perkawis namina, bet émut kana semboyan Sumedang nyaéta Sumedang Tandang. Nya taya lepatna waé dianggo éta nami téh. Kaleresan teuacan aya anu nganggo nami éta mah.

Harepanana mah nganggo nami éta téh supados anu ngiringan ka ieu grup tiasa ngarojong kana kamajengan Sumedang: Sumedang téh tiasa tatandang. Sanaos ngalangkungan mandala maya, tiasa kaluar pamendak atanapi gagasan kanggo kamajengan Sumedang.

Waktos ngawitanana mah seuseueurna diskusi. Aya lambaran kanggo medar salasawios jejer teras dipairan. Da wangunan grup harita mah bénten sareng ayeuna.

Nyérélékna waktu, nambih seueur anggahotana. Aya kahoyong kanggo ngayakeun patepung lawung paamprok jonghok. Malahan aya anu hoyong ngadamel struktur organisasi sagala. Tapi harita mah teu dugi ka tinekanan. Mung ukur kahoyong wungkul. Malahan ieu grup téh osok katambelarkeun, henteu dikokolakeun kalawan leres.

Katompérnakeun, papendak sareng Kang Opik (Muhammad Taufik) saparakanca di pésbuk anu hoyong ngokolakeun ieu grup supados seueur mangpaatna heuseusna pikeun urang Sumedang boh anu aya di Sumedang boh anu di luar Sumedang. Cocog ogé. Tibatan ditambélarkeun langkung saé dimangpaatkeun.

Patepung lawung, paamprok jonghok munggaran grup pesbuk Sumedang Tandang di Museum Prabu Geusan Ulun
Patepung lawung, paamprok jonghok munggaran grup pesbuk Sumedang Tandang di Museum Prabu Geusan Ulun

Kanggo ngahontal ieu kahoyong, kanggo ngawitanana mah admin anu ngokolakeun ieu pésbuk ditambihan. Admin ayeuna dugikeun ka tujuh urang. Salasawios hancana nyaéta kanggo nyegah pacéngkadan dina ieu grup supados kaayaanana mah tiasa ayem tengtrem. Ngarobah aturan dina medalkeun seratan/potrét/gambar dina ieu grup, ulah dugikeun ka ngarempak aturan atanapi matak nyababkeun pacéngkadan.

Saterasna kahoyong kanggo ngayakeun kopdar ogé tiasa tinekanan. Patempung lawung di alam nyata tiasa kalaksanakeun ogé dina taun 2013. Saterasna, kagiatan/acara anu dilumangsungkeun ogé nambihan. Mugia waé ka payunna seueur mangpaatna heuseusna kanggo kamajengan Sumedang. Sanés mung ukur di mandala maya wungkul tapi di mandala nyata ogé.

Cag ah …!

2 thoughts on “Sajarah Grup Pésbuk Sumedang Tandang

  1. punten kang ngemutan ieu mah… sumedang tandang mah slogan na teh sumedang tandang nyandang ka hayang,di gentos janten SUMEDANG TANDANG,, nu ngandung harti singket tina Tertib Aman Nyaman Dinamis ANGgun. nuhun kang punten bilih lepat maksad>>

    Like

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s