Patalimarga anu Padedet Manjing Buka Puasa


Geus jadi kabiasaan lamun dina bulan puasa mah anu ngaranna ngabuburit téh. Dina nungguan waktuna buka puasa, osok ngadon arulin atawa milampah pagawéan naon waé anu matak méakeun waktu anu antukna waktu téh teu karasa nyérélékna. Pikeun urang dayeuh mah arulin pikeun ngabuburitna téh kalolobaanana mah maraké kandaraan arék kandaraan gilindingna dua (motor) atawa gilinding opat (mobil). Malahan di pilemburan ogé ayeuna mah lamun arulin ngabuburit téh apanan sarua maraké kandaraan.

Patalimarga anu Padedet Manjing Buka Puasa
Patalimarga anu Padedet Manjing Buka Puasa

Arulin téh biasana mah dipungkas ku mareuli dahareun pikeun buka puasa atawa tajil. Teu anéh lamun osok loba anu ngadon daragang di tempat ngabuburit atawa di sisi jalan anu osok kaliwatan ku anu ngabuburit. Dina prakna anu daragang teh ayana di sisi jalan tur loba anu ngadon mareuli, bisa nyababkeun pabaliutna patalimarga. Anu ngabuburit tur maraké kandaraan téh osok padedet. Ditambah deui ku kandaraan anu baralik ti pagawéan. Jalan anu gedé ogé ngadon pinuh ku anu ngabuburit, pabaliut ka ditu ka dieu.

Teu anéh lamun manjing wanci maghrib mah di sababaraha tempat/jalan, osok ngadon macét ku kandaraan. Jam lima nepikeun ka wanci maghrib osok padedet. Matak nguji kasabaran lamun ngaliwatan ka éta patempatan. Anu gura-giru nepi ogé osok kahalangan.

(Potret meunang nginjeum ti Chakiman Journal)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s