Munggahan Mapag Puasa


Geus jadi kabiasaan lamun unggaran puasa mah biasana téh disebutna munggahan. Ampir sarua jigana mah reujeung munggah haji, anu hartina naék (indit) haji ka dayeuh Mekah. Munggahan téh meureunan naék atawa nincak kana bulan puasa atawa Romadhon. Loba kabiasaan anu remen dipigawé dina raraga munggahan ieu. Utamana mah ngumpul reujeung kulawarga atawa ngadon beberesih diri tina sagala rereged naha anu aya dina raga atawa jiwana.

Ngumpul reujeung kulawarga sanajan ngan ukur poéan munggaran atawa sapoé méméh asup ka bulan puasa. Anu sakola biasana osok diperékeun sakolana. Anu digawé aya kalana ogé peré supaya bisa ngumpul reujeung kulawarga dina mapag bulan puasana. Poéan méméh ninggang bulan puasa, osok ngadon beberesih heula atawa dikuramas. Meresihan diri tina kokotor anu napel dina awak atawa hadas. Teu poho ogé osok aya anu ngadon silih lubarkeun bangbaluh antara jalma reujeung jalma (papada urang).

Wilujeng ngalaksanakeun ibadah shaum Romadhon 1436 H
Wilujeng ngalaksanakeun ibadah shaum Romadhon 1436 H

Anu boga balong, osok ngahaja ngabedahkeun balong diala laukna pikeun nyayagakeun idangan nalika sahur. Anu boga ingon-ingon osok meuncit ingon-ingon piaraanana.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s