Acara Puncer Milangkala Sumedang ka-437 Dipiharep Leuwih Ramé


Déwan Kabudayaan Sumedang miharep acara puncer milangkala Sumedang ka-437 dina ping 22 April engké leuwih ramé jeung karasa ku sakabéh masarakat Sumedang di unggal kacamatan. Ulah saperti saméméhna anu ngan ukur dirasakeun ku masarakat di dayeuh Sumedang wungkul. Sabab, dina taun-taun saméméhna mah acarana diayakeun di Alun-alun Sumedang wungkul.

Milangkala Sumedang ka-437 Dipiharep Leuwih Ramé
Milangkala Sumedang ka-437 Dipiharep Leuwih Ramé

Supaya leuwih ramé, unggal kacamatan kudu ngiluan ngareuah-reuah ku jalan ngayakeun acara pikeun miéling milangkala Sumedang ieu. Henteu jauh béda reujeung acara agustusan, sakabéh masarakat ngiluan ngareuah-reuah ku jalan ngayakeun rupa-rupa raraméan.

Jadi, sanajan acara puncerna diayakeun di Alun-alun Sumedang anu diluuhan ku unggal Kadés jeung Camat, acara di unggal kacamatan kudu tetep bisa dilumangsungkeun. Acarana bisa dieusi ku tanding olah raga, pidangan kasenian, paméran jeung hiburan.

Pikeun acara puncer di Alun-alun anu geus biasa mah teu kudu aya anu dirobah. Féstival Prabu Geusan Ulun anu dieusi ku prosési adat jeung arak-arakan Kareta Naga Paksi tetep aya. Sabab éta mangrupakeun simbul Karajaan Sumedang Larang, cikal bakal ngawujudna Kabupatén Sumedang.

Kitu, kurang leuwihna sakumaha diwartakeun ku Pikiran Rakyat Online.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s