Tilu Karakter jeung Ikon Purwakarta


Pamaréntah Kabupatén Purwakarta, dina sababaraha waktu anu kaliwat, geus ngaresmikeun tilu jinis karakter jeung ikon Purwakarta nyaéta Musium Diorama ‘Bale Panyawangan’, Musium Citraresmi jeung Taman Air Mancur ‘Sribaduga’ Situ Buleud. Ayana tilu karakter ieu mangrupakeun program Bupati Purwakarta dina raraga ngabebenah dayeuh Purwakarta supaya mibanda karakter budaya reujeung nyadiakeun tempat pakanci pikeun masarakat Purwakarta. Salaku kabupatén anu mibanda sajarah karajaan Sunda, pamaréntah Purwakarta mikahayang supaya sajarah jeung budaya Sunda téh jadi bagéan dina ngabebenah jeung mémérés Purwakarta anu mibanda visi ‘Purwakarta Berkarakter’.

Bupati Purwakarta, H. Dedi Mulyadi SH nalika ngaresmikeun tilu karakter jeung ikon Purwakarta
Bupati Purwakarta, H. Dedi Mulyadi SH nalika ngaresmikeun tilu karakter jeung ikon Purwakarta

Tujuan diayakeunana tilu karakter ieu nyaéta nyadiakeun tempat pakanci pikeun warga masarakat Purwakarta. Atuh, lamun pakanci téh teu kudu jauh-jauh ka luar ti Purwakarta, da geus nyampak di dinya. Mangkaning, Taman Air Mancur Sribaduga di Situbuleud mangrupakeun anu panggedéna di Indonésia. Malahan mah cenah moal éléh ku anu aya di nagri Singapur.

Ditambah kuayana urang ti nagri Asing anu nganjrek di wewengkon Purwakarta, anu jumlahna kurang leuwih 2 rebu urang, bisa jadi tempat pikeun mikawanoh tentang sajarah jeung budaya Sunda.

(Inpo meunang nyutat ti Indopos)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s