Ngamankeun Sandi Kecap (Password) Aplikasi Komputer


Aplikasi komputer anu henteu bisa sagawayah jalma asup ka jero aplikasina, bisa dilengkepan ku sandi kecap (password). Sandi kecap jadi konci pikeun anu maké aplikasi komputer supaya bisa asup ka jero aplikasi. Ngan ukur jalma anu miboga sandi kecap (katut sandi asma) wungkul anu bisa asup. Anu henteu boga mah moal bisaeun. Biasana jalma anu geus kacatet atawa kadaptar wungkul anu bisa asup téh. Dicatet atawa didaptarkeunana dina databés.

Sandi kecap
Sandi kecap

Pikeun jalma anu henteu aya dina daptar mah moal bisa asup kana aplikasina, kajaba daptar heula jadi anggahota anu ngagunakeun aplikasi. Kitu sotéh lamun aplikasina bébas bisa diaksés ku saha waé. Sedengkeun lamun aplikasina husus pikeun golongan anu tangtu mah, henteu sagawayah bisa daptar.

Kusabab data ngeunaan sandi kecap ieu diteundeunna dina databés, masih bisa dikotéktak dina databésna sacara langsung. Jalma anu meunang salinan databésna bisa maca langsung sandi kecap unggal pamaké anu aya dina databés.

Ku hal ieu, sandi kecap dina databésna kudu disamunikeun ogé supaya henteu sagawayah atawa gampang kapanggihna. Tempat neundeun sandi kecap téh henteu gampang kabaca. Sandi kecap anu diteundeun téh ulang langsung diteundeun sakumaha ayana, tapi kudu diolah heula supaya susah macana. Contona ngolah sandi kecap téh kana wangunan samaran sandi kecapna ngagunakeun kodeu MD5 atawa ngagunakeun salt. Anu diteundeun dina databés téh lain kecap password anu sakumaha dimaksudna, tapi samaranana sanggeus diolah.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s