Penca Sunda, Buyutna Penca Silat


Penca Sunda, Buyutna Penca Silat
Penca Sunda, Buyutna Penca Silat

Lamun dijujut nepikeun asalna, najan unggal wewengkon di Indonesia mibanda mangrupa-rupa elmu penca silat, sabenerna mah asalna sarua wae. Rupa-rupa elmu penca silat teh aya dina hiji ranggeuyan nyaeta Penca Sunda. Kitu nurutkeun Pupuhu paguron silat Sasangka Buana, Djatnika Nangamiharja. Sakumaha diwartakeun ku Liputan6, elmu penca silat teh asalna mah tina silat Cimande, Bogor.

Silat Cimande sorangan geus aya saacanna jaman karajaan Padjadjaran. Sanggeus karajaan Padjadjaran runtag, tokoh silat Cimande anu ngaranna Mbah Khair bogaeun murid anu ngaranna Mbah Datuk anu asalna ti Sumatera Barat jeung Mbah Jago. Duanana terus nyebarkeun silat Cimande. Teu aneh lamun saterusna silat sumebar ka Sumatera Barat jeung unggal wewengkon di Indonesia nepikeun ka luar nagri saperti Singapura, Malaysia, Timur Tengah, Eropa jeung Afrika.

Jadi, sabenerna mah Penca Sunda jeung pencak silat teh masih keneh dulur.

(Gambar meunang nginjeum ti Silat Sunda)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s