Bégal


Keur harénghéng ayeuna téh cenah mah. Di sababaraha wewengkon keur usum bégal. Bégal anu pagawéanana ngarampog anu ngulampreng ka hiji tempat. Lain ngan ukur ngarampog wungkul, cenah mah nepikeun ka luluasan pikeun nelasan anu dirampogna. Da ngabégalna ogé ngagunakeun pakarang sagala. Matak sieun lamun ngulampreng anu aya bégal mah.

Pangwawadi, kudu ati bisi aya begal
Pangwawadi, kudu ati bisi aya begal

Tapi ngan saeutik tempat anu osok aya bégalan mah. Kalolobaanana mah aman. Jadi teu kudu sieun teuing. Lamun cenah kabeneran kudu ngulampreng ka tempat anu osok aya bégal, leuwih hade babarengan reujeung batur lumampahna. Ulah sosoranganan.

Perkara bégal mah lain hal anu anyar. Ti baheula ogé geus aya anu ngaranna bégal mah. Bédana téh bégal ayeuna mah ngadeukeutan ka dayeuh. Sedengkeun baheula mah apanan bégal téh ayana di tempat anuhara-haraeun atawa dipileuweungan. Reujeung ayeuna mah leuwih kejem cenah mah bégalna, nepikeun ka wani nelasan sagala. Terus anu dibégalna ogé ayeuna mah biasana anu maraké kandaraan sarupaning motor.

(Potret meunang nginjeum ti PenulisPro)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s