Pagelaran Soenda Ngahiji Tribute to The Beatles Geus Dilumangsungkeun


Sababaraha waktu anu geus kaliwat, Dinas Kebudayaan dan Pariwisata (Disbudpar) Dayeuh Bandung geus ngalumangsungkeun acara kasenian Sunda anu dijejeran Sunda Ngahiji “Tribute to The Beatles”. Ieu acara dilaksanakeun di Cafe Dash, jalan Cihampelas No. 127-129 dayeuh Bandung. Ieu acara dilumangsungkeun dina poé Saptu ping 14 Maret anu kaliwat mimiti jam tujuh peuting nepikeun ka jam sawelas.

Komunitas Karinding Kasada keur pentas dina acara Soenda Ngahiji Tribute to The Beatles
Komunitas Karinding Kasada keur pentas dina acara Soenda Ngahiji Tribute to The Beatles

Ieu acara direuah-reuah ku sawatara seniman dayeuh Bandung saperti Mat Beatles Band, Karinding Kasada, Stand Up Comedy Anyun, Kabayan Jago Sulap (Jeyhan), Calung Ragas Modern, Angklung SMAN 16 Bandung katut Ajay Angklung Toél. Acara ieu diluuhan ogé ku sababaraha inohong Sunda katut anu mikalandep kana kasundaan saperti Kepala Bidang Kebudayaan dan Pariwisata Bandung Herlan J Sumardji, Ketua Umum Sundawani, Wakil Ketua Yayasan Pangeran Sumedang, Pengawas Yayasan Timbanganten Bandung Radén Ayu Garlita Martanegara, Wakil Ketua Nonoman Karaton Sumedang Larang Alvin Wirakusumah Adinata, jeung inohong séjénna.

Ieu acara téh cenah mah mangrupakeun salasahiji cara ngamekarkeun seni tradisi Sunda di dayeuh Bandung ku cara ngahijikeun seni tradisi reujeung musik modérn. Terus, kunaon diayakeunana di café, cenah mah mibanda tujuan pikeun ngarobah anggapan salila ieu yén cafe jeung hotél ngan ukur bisa ngayakeun acara musik modérn wungkul. Padahal jinis musik tradisi Sunda ogé bisa dipagelarkeun di café atawa hotél.

(Inpo meunang nyutat ti Koran-Sindo)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s