Pameran Batu Ali dina Milangkala Sumedang ka-437


Kumaha lamun dina miéling milangkala Sumedang anu ka-437 dieusi ku paméran batu ali? Pikeun anu mikaresep jeung mikacinta kana batu ali, ieu hal téh mangrupakeun warta anu pikabungaheunana. Aya tempat pikeun ngareuah-reuah reujeung leuwih ngawanohkeun deui batu ali hususna di wewengkon Kabupatén Sumedang. Ayeuna mah apanan keur mahabu anu ngaranna batu ali téh.

Mapag milangkala Sumedang ka-437
Mapag milangkala Sumedang ka-437

Ayeuna, batu ali lain ngan ukur dipikandrung ku lalaki kolot wungkul. Tapi geus sumarambah ka entragan barudak. Loba barudak ngora anu mikaresep kana batu ali. Malahan lain ngan ukur lalaki wungkul anu mikaresep kana batu ali téh, dalah wanoja ogé aya anu mikaresep kana batu ali.

Jadi taya salahna lamun salasahiji pangeusi acara miéling milangkala Sumedang ieu téh ku paméran batu ali ditambah ku kontés batu ali ogé. Paméran jeung kontes batu ali cocog pisan dijadikeun acara ngareuah-reuang milangkala Sumedang, sabab mangrupakeun bagéan tina seni jeung budaya masarakat Jawa Barat hususna Sumedang. Ditambah deui, batu ali mangrupakeun salasahiji perhiasan raja jeung gegedén.

Salian ti pikeun miara seni budaya, paméran batu ali ogé bisa dipaké pikeun ngali poténsi batu ali asal Sumedang supaya leuwih kakoncara lain ngan ukur pikeun wewengkon Sumedang wungkul. Tapi bisa kakoncara ka saban wewengkon hususna di Indonésia. Kitu anu diwartakeun ku Pikiran Rakyat Online. Inpo leuwih jero, mangga waé titénan di loka Pikiran Rakyat Online.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s