Urang Sunda di Qatar Nyieun Beungkeutan BSQ


Sawatara waktu anu ka tukang, urang Sunda anu nganjrek di nagri Qatar geus ngayakeun acara Botram. Ieu acara téh dilumangsungkeun di Marahland Family Park, Al-Warkah. Dina acara ieu dipintonkeun sababarah jinis kasenian Sunda katut kadaharan urang Sunda.

Urang Sunda di Qatar Nyieun Beungkeutan BSQ (Baraya Sunda Qatar)
Urang Sunda di Qatar Nyieun Beungkeutan BSQ (Baraya Sunda Qatar)

Acara botram ieu mangrupakeun acara kumpulan anu kadua kalina. Salian ti pikeun ngaraketkeun babarayaan antara urang Sunda anu aya di nagri Qatar, ditambah ogé ku ngadegkeun beungkeutan (organisasi) anu dingaranan Baraya Sunda Qatar (BSQ). Dijétrékeun ogé saha waé panatacalagarana katut rarancang program anu baris dipilampah ku ieu beungkeutan.

Acara ige ogé diluuhan ku wawakil Indonesia (Duta Besar) di Doha, Bapa Deddy Saiful Hadi katut istrina, Ibu Endang Deddy Hadi. Pa Deddy anu asalna ti tatar Sunda diangken jadi patron BSQ. Atuh, ngadegna ieu beungkeutan téh dipiharep jadi tempat pikeun leuwih ngaraketkeun babarayaan antarwarga urang Sunda anu aya di Qatar. Leuwih jauhna bisa ilubiung kana kagiatan masarakat Sunda kalayan aktip.

Di tungtung acara aya pangajaran kumaha carana nalikeun iket reujeung maénkeun kaulinan barudak baheula katut kadaharan urang Sunda.

(Inpo meunang nyutat ti SindoNews)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s