Ujungjaya Baris jadi Dayeuh Gedé


Masarakat Adat Ujungjaya ngimpleng yén wewengkon kacamatan Ujungjaya baris jadi kota gedé tur agréng (metropolis husus). Hal ieu bisa kagambar ku ayana pangwangunan anu keur lumangsung ayeuna. Ti mimiti proyék jalan tol Cisumdawu (Cileunyi-Sumedang- Dawuan), Bandara Internasional Kertajati di Majelangka anu nampeu pisan ka Ujungjaya, Waduk Jatigedé, nepikeun ka pangwangunan rél karéta api anu nepungkeun Bandung jeung Cirebon.

Wewengkon Kacamatan Ujungjaya
Wewengkon Kacamatan Ujungjaya

Ditambah deui ayanana uga ti jaman baheula anu nyebutkeun yén ‘Uga Ujungjaya Bakal Jadi Nagara’. Nurutkeun Pupuhu Majelis Ujung Luhur Masarakat Adat Ujungjaya, Dasiman Juhaéni nalika ngayakeun ‘Kunjungan Pengurus Masyarakat Adat Ujungjaya’ ka Gedong Nagara, uga ieu mibanda harti jeung tanda anu lega yén di wewengkon Ujungjaya baris aya pangwangunan anu kacida rongkahna. Kitu cenah sakumaha anu diwartakeun ku Pikiran Rakyat Online.

Pikeun masarakat Adat Ujungjaya sorangan geus sayaga dina ngabantuan pamaréntah Kabupatén Sumedang hususna dina ngararancang pangwangunan di wewengkon Ujungjaya. Sayaga pikeun gawé babarengan bari tetep nyekel pageuh kana budaya lokal anu geus nyampak. Kusabab pangwangunan ieu teu bisa dipondah deui, masarakat Adat Ujungjaya kudu siap sayaga dina nyinghareupan sagala rupana.

(Gambar meunang nginjeum ti Ujungjaya Online)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s