Pagelaran Seni “Ngadongdang”


Seniman Sunda, Imam Mudrika baris ngayakeun pagelaran seni anu baris dilumangsungkeun di Padépokan Seni Mayang Sunda. Pagelaran anu dijejeran “Ngadongdang” ieu baris dilumangsungkeun poé isukan, Juma’ah ping 13 Maret 2015. Dina ieu pagelaran baris dipidangkeun sababaraha tembang yasana Imam Mudrika anu dibawakeun ku penyanyi Pop Sunda saperti Rika Rafika, Nining Méida, Rita Tila, Yayan Jatnika, Trio Glamor jeung Rya Fitria. Jumlah tembang anu dipintonkeun aya kana salapanna.

Pagelaran ieu dilumangsungkeun ku DEMS jeung Komunitas Doel Sumbang sarta dirojong ku Panaratas (Paguyuban Seniman Rekaman Tatar Sunda). Dina ieu pidangan, Iman Mudrika ku anjeun baris midang bareng jeung grup Balaka Combrang anu mawakeun tembang “Gentra Marcapada”, “Randa Béngsrat”, reujeung “Ngadongdang”. Sedengkeun tembang lainna dihaleuangkeun ku Rita Tila (“Rumanggieung”), Nining Méida (“Sumamprak Ka Nu Kawasa”), Rya Fitria (“Lalayaran”), Yayan Jatnika (“Marojéngja”), katut Trio Glamor (“Karunghal” jeung “Sampurasun”).

Imam Mudrika baris ngayakeun Pagelaran Seni "Ngadongdang"
Imam Mudrika anu baris ngayakeun Pagelaran Seni “Ngadongdang”

Kunaon bet dijejeran ku kecap “Ngadongdang”? Hal ieu aya pakaitna reujeung kahayang Imam Mudrika pikeun ngangkat deui tradisi Sunda anu geus kapopohokeun ku urang Sunda. Tradisi anu bisa ngahijikeun komunitas pikeun babarengan paheuyeuk-heuyeuk leungeun. Ngadongdang sorangan mangrupakeun tradisi anu nyampak aya di wewengkon Karawang dina nalika ngayakeun sukuran panén.

Pidangan “Ngadongdang” dina ieu pagelaran bakal dipintonkeun dina wangunan koréografi nalika tembang “Ngadongdang” dihaleuangkeun.

(Inpo meunang nyutat ti Pikiran Rakyat Online)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s