Raména Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015 Padépokan Seni Mayang Sunda


Poé saptu mangkukna geus dilumangsungkeun acara dina raraga miéling poé basa indung sadunya entragan 2015. Kalawan ngagunakeun tempat Padépokan Seni Mayang Sunda, pagelaran anu dijejeran “Gelar Seni Sunda – Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015” ieu diayakeun kalawan ramé. Sababaraha urang seniman Sunda ngareuah-reuang ieu pagelaran. Seniman anu aya dina papayung Paguyuban Seniman Rekaman Tata Sunda (Panaratas) mintonkeun kamonésan séwang-séwangan.

Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015 Padépokan Seni Mayang Sunda
Miéling Poé Basa Indung Sadunya 2015 Padépokan Seni Mayang Sunda

Pagelaran ieu dilumangsungkeun mimiti jam tujuh peuting nepikeun ka jam sapuluh peuting. Anu milu ngareuah-reuahna, diantarana waé Rita Tila, Nining Méida, Nénéng Fitri, Rya Fitria, Salma Kurnia, jeung Dody Mansyur.

Cenah mah, ieu acara téh mangrupakeun bukti pangrojong Panaratas kana ayana basa indung, hususna Basa Sunda. Salian ti éta, ditambah ku pikeun ngaraketkeun tali mimintran antara seniman Sunda, hususna seniman anu ilubiung kana seni musik.

Dina ieu pagelaran, dipintonkeun sabaraha lagu pop Sunda anu dihaleuangkeun ku Rita Tila saperi lagu Es Lilin jeung Bangbung Hideung. Terus Nining Meida midangkeun lagu Potret Manehna jeung Jol; Rya Fitri kalawan lagunan Bogoh Kasaha reujeung Jalir Jangji, ditambah lagu Nasib reujeung Ros Bodas anu dibawakeun ku Dody Mansyur. Sedengkeun Neneng Fitria anu muka hajat mintonkeun tembang cianjuran. Ieu pagelaran ditutup ku tembang Pileuleuyan.

(Inpo meunang nyutat ti Inilahkoran.com potret meunang nginjeum ti KoranSindo.com)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s