Balik Bandung


Lamun mangkukna lalajo tatandang méngbal antara Pérsib Bandung ngalawan Pérsiba Balikpapan, bakal keprok ku gul kadua Pérsib Bandung. Gul anu dijieun ku Makan Konate éta mangrupakeun gul anu alus. Gul dijieun ngaliwatan sépakan bari salto. Gul ieu biasa disebut gul Balik Bandung.

Lamun najong bal ka tukang ngaliwatan luhureun sirah biasa disebut Balik Bandung. Sanajan loba pamaén anu bisa ngalakukeun Balik Bandung tapi henteu sakabéh pamaén bisa ngagulkeun ngaliwatan Balik Bandung ieu. Ngan pamaén anu geus biasa atawa kabeneran waé bisa ngagulkeun ngaliwatan Balik Bandung ieu.

Gul Makan Konate ngaliwatan Balik Bandung
Gul Makan Konate ngaliwatan Balik Bandung

Ti mana atuh asalna kalimah Balik Bandung? Teuing ti iraha aya ieu istilah, ngan sigana mah aya pakaitna reujeung Pérsib Bandung. Apanan Pérsib Bandung anu asalna ti Bandung mah. Kleub Pérsib Bandung anu bisa balik ka Bandung mah.

(Potret meunang nginjeum ti Tribunnews)

2 thoughts on “Balik Bandung

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s