Tukang Teuing


Tukang teuing….

Sahanteuna mibanda dua harti anu mandiri. Bisa dipaké pikeun nembrakeun kaayaan anu dialaman ku hiji jalma. Bisa ogé nuduhkeun kana pacabakan hiji jalma anu pagawéanana tacan jelas.

Keur lalajo, arék lalajo naon waé, lamun datangna pangpandeurina biasana mah kabagéanana téh pangtukangna. Kusabab ayana di tukang, aya kalanan henteu bisa jelas kana naon anu keur dilalajoanana. Arék kana soarana atawa pintonanana. Kusabab kitu disebutna téh tukang teuing.

Lalajona tukang teuing
Lalajona tukang teuing

Nalika ditanya ku batur, naon pacabakan si Anu. Biasana mah dijawab téh apanan si Anu mah tukang ngala cau atawa tukang dagang atawa tukang séjénna. Lamun apal mah lancar ngajawabna téh. Tapi lamun henteu apal mah apanan bingung. Jawab waé tukang teuing….

(Gambar meunang nginjeum ti Pendidikan Islam SMKA(P) Al-Mashoor)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s