Bérényéy Buburisatan di Awang-awang Sumedang


Peuting tadi, cenah mah di wewengkon Sumedang aya kajadian anu matak pikahariwangeun. Mimiti wanci harieum beungeut, di awang-awang Sumedang béh wétan loba bérényéy anu buburisatan.

Bérényéy Buburisatan di Awang-awang Sumedang
Bérényéy Buburisatan di Awang-awang Sumedang

Nengetan kaayanana mah, kaayaan awang-awang harita keur ceudeum saperti bakal pihujaneun. Diantara ceudeum eta katempo buburinyayan ku bérényéy. Matak pikasieuneun anu borangan, sieun aya kajadian nanaon. Malahan di média sosial mah aya anu nyangka cenah éta téh tandana aya gunung anu bitu. Naha Gunung Tampomas atawa Gunung Ciremai.

Meunang inpo deui tinu séjén, cenah mah éta téh taya pakaitna reujeung gunung anu bitu. Malahan nurutkeun inpo anu dumasar kana paniténan BMKG Jawa Barat, éta kaayaan téh disababkeun ku ayana reueuk Cumolonimbus anu kandel. Reueuk Cumolinimbus mangrupakeun reueuk anu dijerona loba gelapan kusabab gedéna arus litrik dina éta reueuk. Kusabab ayana listrik ieu, bérényéy patingbarasat ti jero reueuk, anu nandakeun listrikna laluncatan ti hiji reueuk ka reueuk lianna.

(Potret meunang nginjeum ti pesbuk)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s