Gelar Seni Sumedang Tandang Makalangan Midang di Denfest Ka-7


Pagelaran seni Dénpasar Féstival (Denfest) ka-7 geus dilumangsungkeun di dayeuh Dénpasar Bali. Dina ieu pagelaran, lain ngan ukur kasenian asli Bali wungkul anu dipintonkeun, tapi ditambahan ku seni ti wewengkon séjénna. Salasahiji kasenian anu dipidangkeun dina ieu pagelaran téh asalna ti tatar Sumedang.

Kasenian Tarawangsa jeung Jaleuleu, milu manggung dina ieu pagelaran. Éta kasenian anu kasebut téh dipidangkeun ku Kelompok Gelar Seni Sumedang Tandang Makalangan.

Gelar Seni Sumedang Tandang Makalangan Midang di Denfest Ka-7
Gelar Seni Sumedang Tandang Makalangan Midang di Denfest Ka-7

Kasenian Tarawangsa anu mangrupakeun gabungan tina ibingan reujeung musik dipidangkeun ku genep urang tukang ibing tina jinis wanoja tilu urang ditambah tilu urang deui lalaki. Ibingan ieu dipirig ku sapuluh urang deui anu matéahkeun alat musik.

Pikeun urang Rancakalong hususna, atuh pikeun urang Sumedang umumna, kasenian Tarawangsa mangrupakeun seni anu sipatna sukuran. Tarawangsa ngagambarkeun rasa tumarima kana anugrah anu katampa. Pakaitna reujeung lagu Jaleuleu, alat musik Tarawangsa osok dipaké mirig lagu Jaleuleu nalika mangsa bulan purnama.

(Inpo meunang nyutat ti GATRAnews, potret ti Metrobali)

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s