Salian Jatigedé, Baris aya Opat Bendungan deui di Sumedang


Sakumaha diwartakeun ku Pikiran Rakyat Online pamaréntah Indonésia mibanda rarancang pikeun ngawangun mangpirang-pirang bendungan. Ka hareupna nepikeun ka 49 bendungan anu bakal diwangun ku pamaréntah anu sumebar ka saban wewengkon di Indonésia.

Bendungan Jatigede
Bendungan Jatigede

Tina sawatara bendungan éta, aya lima bendungan anu perenahna di wewengkon Sumedang. Lima bendungan ieu kaasup bendungan Jatigedé. Opat bendungan sésana nyaéta bendungan Réngrang anu perenahna di wewengkon Kacamatan Paséh, bendungan Cipanas di Buahdua, bendungan Ujungjaya di Ujungjaya jeung bendungan Sadawarna di tapel wates Kacamatan Surian jeung Kabupatén Subang. Opat bendungan ieu, nepikeun ka ayeuna masih kénéh dina undak panalungtikan.

Pangwangunan bendungan ieu mibanda maksud pikeun nyaian pasawahan, ngungkulan masalah banjir, pikeun nyadiaan cai PAM reujeung nyieun PLTA (pembangkit listrik tenaga air).

Tambahan, bendungan anu salian ti bendungan Jatigedé, sabenerna mah lain bendungan anu samistina saperti Jatigedé. Bendungan anu opat mah wangunana ngan ukur ngabendung walunganana wungkul. Jadi henteu nepikeun ka ngeueum padaratan salian ti wewengkon walungan sakumaha bendungan Jatigedé.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s