Sumedang Henteu Mibanda Tempat Wisata Andelan


Nurutkeun inpo anu diancokeun ku InilahKorancom, nepikeun ka ayeuna Sumedang tacan bogaeun tempat pakanci (wisata) anu pinunjul atawa anu bisa dijadikeun andelan. Kusabab kitu, pamaréntah Sumedang dipiharep supaya bener-bener dina ngawangun tempat wisata anu jadi andelan.

Tempat wisata anu andelan ieu kacida pentingna pikeun ngaronjatkeun wisata di Sumedang. Lamun geus aya tempat wisata anu dipunjulkeun, dipiharep bisa dituturkeun ku ayana tempat wisata séjénna.

Nempo kana kanyataan, tempat wisata di Sumedang téh bisa disebutkeun kurang. Anu kacatet ku Disbudpar, ngan ukur aya 35 tempat wisata di Sumedang, anu ngawengku sababaraha jinis wisata: wisata alam, wisata tira, wisata husus, jeung wisata pakanci. Anu ngadongdon éta tempat wisata téh ngan ukur 577.322 urang unggal taunna.

Batu Dua Desa Cimarga, tempat tatandang paralayang PON XIX Jawa Barat 2016
Batu Dua Desa Cimarga, tempat tatandang paralayang PON XIX Jawa Barat 2016

Atuh, ka hareupna, cenah mah pamaréntah Sumedang miboga rarancang pikeun ngawangun tempat wisata andelan anu diluyukeun reujeung pangwangunan jalan tol jeung bendungan Jatigedé. Salian ti éta, pikeun midangkeun kamonésan wisata alam Sumedang Disbudparpora nyieun tarékah supaya supaya genep cabang olah raga PON XIX 2016 bisa dilumangsungkeun di Sumedang. Salasahijina nyaéta wisata olah raga paralayang di Batu Dua Gunung Lingga.

2 thoughts on “Sumedang Henteu Mibanda Tempat Wisata Andelan

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s