Daptar Pinunjul Lomba Nulis Puisi 3 Basa Daérah


Sakumaha anu diwartakeun ku Klik Galamedia sababaraha waktu anu kaliwat, Dinas Pariwisata dan Kebudayaan (Disbudpar) Provinsi Jawa Barat ngaliwatan widang Kabudayaan geus ngayakeun kagiatan pasanggiri nulis puisi tilu basa pikeun barudak ngora anu micinta kana basa jeung sastra daérah. Ieu pasanggiri dibagi jadi tilu katagori basa, nyaéta Basa Sunda, Cirebon jeung basa Malayu-Batawi.

-

Nurutkeun PLH Kepala Disbudpar Jawa Barat, Yerry Yanuar ieu pasanggiri teh mangrupakeun salasahiji jalan pikeun miara basa jeung sastra daérah. Ogé mangrupakeun prak-prakan tina peraturan daérah anu geus dipedalkeun ngeunaan miara basa, sastra jeung aksara daérah nyaéta Perda No 5 taun 2003.

Tina ieu pasanggiri, anu jadi pinunjul kahiji katagori puisi Basa Sunda nyaéta Prayoga Adiwisastra anu nyieun puisi kalawan judul “Purwakarta”, pinunjul kaduana dibeunangkeun ku Dewinda Asih Nastiti (“Dalingding Dina Haleuang Suling”) jeung pinunjul katiluna ku Dewi Hamdanah (“Pituah Ema). Pinunjul Harepan kahiji ku Anti Novi Martani (“Jalan Layang”) kalawan harepan kaduana ku Ahmad Rizal Nasrullah (“Kasaktèn Guru”).

Sedengkeun katagori puisi Bahasa Cirebon dibeunagkeun ku Wahyudi (“Nguntap”) salaku pinunjul kahijina. Pinunjul kaduana Siska Handayani (“Wong Cilik”), jeung katiluna Nurmala (“Alam Kula Ical”). Pinunjul Harepan kahiji dibeunangkeun ku Abdullah “Pemilu Presiden”) kalawan kaduana ku Yulian Try Lestari (“Keagamaan”).

Nulis puisi dina basa Malayu-Batawi dibeunangkeun ku Riki Adi Putro, Ainur Elfaz, jeung Okta Nurvia. Tiluanana nyieun puisi anu jejerna ngeunaan “Lingkungan Hidup”. Pinunjul Harepan kahijina dibeunangkeun ku Armah Nelpa (“Budaya”) ditambah Sintia Hesti (“Budaya”) salaku Pinunjul Harepan kaduana.

Sakabéh pununjul dileler hadiah anu dilumangsungkeun di kantor Disparbud Jln. Martadinata Bandung, dina poé kemis minggu kamari.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s